Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mirkov i Kero priznali da su bakar krali zbog neimaštine

Autor: Suzana Bandić

11.03.2013. 23:00
Mirkov i Kero priznali da su bakar krali zbog neimaštine


– Nisam znao da bih mogao u zatvor. U to vrijeme roditelji mi nisu radili. Ja i brat nismo imali novaca za osnovne stvari. Prodali bi bakar, podijelili novce na tri dijela, a onda bi svaki od svog kupovali što nam treba. Ne znam za Keru, ali ja i brat smo kupovali odjeću, tenisice i stvari za školu – požalio se Matej Mirkov sucu Domagoju Kurobasi


Da su krivi i da se kaju zbog čak pet krađa bakrenih žica i kablova iz tvrtki Kepol Terminal i Konektor u Gaženici, teških 200-tinjak tisuća kuna, jučer su u sudnici Općinskog suda u Zadru priznala dvojica mladih Bibinjaca, 22-godišnji Matej Mirkov i 25-godišnji kick-boksač Roko Kero.
– Ja sam jednom Ivi Paviću, vlasniku Ekosa, rekao da sam Pavlović – rekao je Mirkov navodeći da im vlasnik tvrtke za otkup metala nikada nije tražio osobnu iskaznicu te da im nije niti izdavao račun. Roko Kero zanijekao je da se on lažno predstavljao.
– Ne znam zašto na tom računu piše Roko Bašić. Mene je čovjek znao tako da mi to nije jasno. On bi samo uzeo bakar i pitao nas hoće li uskoro biti još. Znao je odakle nam. Čak nas je i pitao je li iz trafostanice i prokomentirao da samo tamo ima takvog bakra – ispričao je Kero.
Suđenje se nastavlja 26. ožujka, a na raspravi će biti ispitan Božo Krce, direktor Kepol Terminala, i to u svezi visine štete koju su mu optuženi mladići prouzročili. Poziv na ročište dobit će i Ivan Pavić, vlasnik tvrtke Ekos za otkup sekundarnih sirovina jer ga tužitelj želi pitati o načinu njegova poslovanja, otkupa žice za koju bi morao znati da je ukradena, te neizdavanje računa.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU