Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Održana godišnja skupština DDK Ljubač

Autor: Branko Božić

11.03.2013. 23:00
Održana godišnja skupština DDK Ljubač

Foto: Branko BOŽIĆ



Kad se govori o dobrovoljnom davalaštvu krvi na području općine Ražanac, a i šire, svakako se s dužnim poštovanjem mora istaknuti ljubački aktiv. Riječ je o aktivu koji je utemeljen 2004. godine i koji zahvaljujući predsjedniku i voditelju inž. Mladenu Duševiću, njegovim pomoćnicima te plemenitosti 158 članova od čega je trenutačno njih 128 aktivnih darivatelja, u zadnje vrijeme ostvaruje zavidne rezultate.
U aktivu triput godišnje daju krv. U Ljupču kao rijetko gdje postoje obitelji s četiri-pet, pa i šest članova, i svi daju krv. U tri lanjske akcije darovano je 115 doza krvi te se s ponosom može istaknuti da upravo stanovnici Ljupča služe za primjer mnogim većim mjestima i gradovima i to ne samo na prostoru Zadarske županije već i šire.
Sve ovo čulo se na početku godišnje izvještajne skupštine DDK Ljubač, pod predsjedanjem Mladena Duševića, u Područnoj školi Jurja Barakovića. Govoreći o proteklom jednogodišnjem radu, Dušević je istaknuo da se broj članova aktiva znatno povećao zahvaljujući činjenici da se uz domaće darivatelje sve više njih odazivaju i oni iz susjednih mjesta.