Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Po pitanju imovinske koristi tužiteljstvo završilo u “slijepoj ulici”?!

Autor: Minja Gugić

11.03.2013. 23:00
Po pitanju imovinske koristi tužiteljstvo završilo u “slijepoj ulici”?!

Foto: Josip PORTADA



– U svojoj obradi ovog predmeta tužiteljstvo je završilo u “slijepoj ulici” jer se ne vidi kamo su iznosi dalje otišli, odnosno tko je konkretno stekao imovinsku korist od tih transakcija – pojašnjavale su među ostalim, vještakinje financijske, računovodstvene i knjigovodstvene struke


Ispitivanjem vještakinja financijske, računovodstvene i knjigovodstvene struke jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Ivici Jurčeviću, Ivi Fabijaniću te Josipu Kuriliću koje se tereti za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminala “teškog” gotovo 40 milijuna kuna u vrijeme dok su bili čelni ljudi poduzeća Plastkominvest i Pagplastika.
– U pogledu imovinske koristi koja je proizašla iz transakcija s dionicama, točno je da je u svojoj obradi ovog predmeta tužiteljstvo završilo u “slijepoj ulici” jer se ne vidi kamo su iznosi dalje otišli, odnosno tko je konkretno stekao imovinsku korist od tih transakcija. Što se pak, tiče fiktivnih računa – ne možemo sa sigurnošću tvrditi da su to bili fiktivni računi. Ocijenili smo ih kao porezno neprihvatljive isprave, no u pogledu fiktivnosti ostajemo pri stajalištu da to ne možemo tvrditi- odgovarale su jučer, među ostalim, vještakinje Majda Korljan i Anka Jagić.
U optužnici se navodi da su Jurčević, Fabijanić i Kurilić kao suvlasnici tvrtke na račun poduzeća Plastkominvest uplatili ukupan iznos od 19,8 milijuna kuna, od kojih se iznos od 10,2 milijuna kuna odnosi samo na trgovanje s tvrtkom INA Polikem, a preostalih 9,5 milijuna kuna na nekoliko drugih tvrtki.