Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vir ulaže u ceste, vodovodizaciju i odvodnju

Autor: Branko Božić

11.03.2013. 23:00
Vir ulaže u ceste, vodovodizaciju i odvodnju

Foto: Branko BOŽIĆ



Za projekt daljnje izgradnje i modernizacije otočnih prometnica planirano je 12,5 milijuna kuna. Jedna takva, ona od vitalnog značaja za otok, od Virskog mosta do centra upravo se radi. Prometnica o kojoj je riječ u konačnici će biti široka 12 metara, a trebala bi biti otvorena koncem ovog mjeseca, kaže načelnik Kapović


U planom predviđene projekte gradnje i održavanja otočne komunalne infrastrukture, virske će općinske vlasti, na čelu s načelnikom Kristijanom Kapovićem, ove godine iz proračuna teškog 53 milijuna uložiti do sada rekordan iznos od 34,5 milijuna kuna.
Od toga najviše, 12,5 milijuna kuna, planirano je usmjeriti u projekt daljnje izgradnje i modernizacije otočnih prometnica. Jedna takva, od najvitalnijeg značaja za otok, je ona od Virskog mosta do centra i upravo se radi.
Po planovima virskog čelništva, za projekt daljnje vodovodizacije te izgradnju odvodnje i kanalizacije na čemu se zadnjih nekoliko godina na Viru radi punom parom osigurano je osam milijuna kuna. Za otkup privatnog zemljišta, gdje će niknuti nekoliko značajnih infrastrukturnih objekata, kao što su nova škola, sportsko-rekreacijski centar, turistički sadržaji, usmjerit će se 5,7 milijuna kuna.