Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sudionici oduševljeni organizacijom

Autor: Branko Božić

11.04.2010. 22:00
Sudionici oduševljeni organizacijom


Organizacijski Odbor od ranog je jutra dao truda da se svim sudionicima boravak u ovom starohrvatskom kraljevskom gradu učini što ljepšim i ugodnijim. Da su u tome zaista uspjeli potvrdili su nam članovi Županijskog tima za zdravlje, a zadovoljno je, vjerujemo, bilo i ostalih 279 sudionika biciklijade
Da je Grad Nin s pravom dobio diplomu Svjetske zdravstvene organizacije za svesrdnu pomoć i aktivno sudjelovanje u realizaciji biciklijade pod nazivom “Od Branimira do Branimira”, ponovno je dokazano prilikom subotnjeg održavanja ove jedinstvene i iz godine u godinu sve masovnije i popularnije sportske manifestacije.
Naime, ninski Organizacijski odbor kojeg su, uz začetnika ovog projekta, stručnog suradnika za animaciju i sport Grada Nina Marina Pijacu, još činile i Lucija Glavan, Lucija Pekić, Katarina Stulić, Kristijan Pijaca, Nino Glavan, Filip Lipotica, Dragutin Štulić i Šime Relja, potpomognuti poznatim ninskim DJ-om Venturom, od ranog je jutra dao truda da se svim sudionicima biciklijade prilikom dolaska na odredište na Obalu kneza Branimira, kao i boravak u ovom starohrvatskom kraljevskom gradu učini što ljepšim i ugodnijim.
Najstariji i najmlađi sudionici
Da su u tome zaista uspjeli, to su nam u ime Zadarske županije, organizatora manifestacije, potvrdili članovi Županijskog tima za zdravlje u sastavu Vlatka Vučić Marasović, Franka Krajnović, Jelena Ćosić Dukić i Alen Medić. Zadovoljno je, vjerujemo, bilo i ostalih 279 sudionika biciklijade.
Nakon što je biciklistička povorka startala u 10 sati kod kavane Branimir na Branimirovoj obali u Zadru, prvi su biciklisti prevalivši rutu od 21,1 kilometra na odredište u Ninu u pratnji zadarske policije stigli oko 11.15 sati.
Pomalo umorne, ali zadovoljne dočekala ih je okrepa od po 500 komada banana i jabuka, sokovi, energetske čokolade kao i pitka voda iz utrobe Velebita, dar sponzora tvtrke “Sveti Rok”.
Posebnu pozornost među okupljenim Ninjanima te domaćim i stranim gostima, koji su s posebnom pozornošću pratili događanja na platou kod spomenika kneza Branimira, plijenio je najstariji sudionik biciklijade, četverostruki prvak bivše države 71-godišnji Zadranin Šime Bajlo.
Unatoč godinama barba Šime se nije predavao. Isto kao ni dvojica najmlađih sudionika, 5 i pol godina stari Zadranin Luciano Bajlo i Toni Matešić. Zanimljivo je bilo vidjeti i najmlađu sudionicu biciklijade, dvogodišnju Lenu Alij koju su roditelji u Nin dovezli u košari na biciklu.
“Ludorije” na biciklima
U nastavku je upriličeno nekoliko zanimljivih natjecanja za mlađe bicikliste. Tako je u natjecanju pod nazivom “Tko će sporije” sudjelovalo 25 biciklista. Treće mjesto u ovom natjecanju s vremenom od 3,1 minute osvojio je Dominik Petani, drugo mjesto s vremenom od 3,55 minute osvojio je Marijo Vuković, dok je prvo mjesto s vremenom od 4,5 minute osvojio 13-godišnji Marin Jakovčev iz Zadra. Njima je nagrade uručila Franka Krajnović, stručna savjetnica u županijskom Odjelu za zdravstvo te članica Tima za zdravlje. U preskakanju konopa biciklom najuspješniji s preskočenih 70 centimetara bio je Marko Telak iz Zadra. Vrhunac je nastao prilikom izvlačenja broja najsretnijeg dobitnika glavne nagrade – rekreativnog 1.500 kuna vrijednog MTB bicikla, dara sponzora Bike shopa Calimero iz Zadra. Nagradni listić za ovu priliku, pripremljene vrše za glavoče s brojem 127, zajednički su izvukli Luciano Bajlo i Toni Matešić. Sretni dobitnik bicikla je Antonio Erlić. Bogata ninska događanja na kraju su svojim trikovima i “ludorijama” na biciklima na opće zadovoljstvo svih okupljenih “začinili” članovi Biciklističkog kluba “Macakalin” iz Zadra pod vodstvom njihovog predsjednika Ivana Govorčina.
Organizaciju je i ovaj put besprijekorno od početka do kraja vodio ninski meštar i scenarist svih događanja, stručni suradnik za animaciju i sport Grada Nina Marin Pijaca. Prije negoli su u 13 sati u pratnji policije biciklisti krenuli na povratak u Zadar, Pijaca se najtoplije zahvalio svim sudionicima ovogodišnje biciklijade te Zadarskoj županiji kao i vjernim sponzorima.