Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Višnjik okupio hrvatske nade

Autor: Andrija Prović

11.04.2010. 22:00
Višnjik okupio hrvatske nade

Foto: Filip BRALA



Na zatvorenom plivalištu Višnjik od 5. do 10. travnja održan je prvi ovogodišnji vaterpolski kamp za dječake rođene ’98. i ’99. godine. Riječ je o već tradicionalnom okupljanju namijenjenom uzrastu “nada”, a svrha ovakvih priredbi je praćenje razvoja mladih vaterpolista koji će u dogledno vrijeme biti uključeni u različite reprezentativne selekcije. Voditelj kampa već osmu godinu zaredom bio je Mišo Asić, doajen hrvatskog trofejnog sporta i trener s dugogodišnjim iskustvom. Uz njega, trenerski tim činili su Dražen Adžić i Ivo Radetić iz Zadra 1952, kluba domaćina i suorganizatora natjecanja. Kroz šestodnevno druženje 29 nada odradilo je različita motorička i testiranja u vodi, dok je čast sudjelovanja u kampu pripala i šestorici mladih Zadrana. Inače, praksa je da svi hrvatski klubovi sudjeluju s po nekoliko najperspektivnijih vaterpolista.
– Osnovni cilj ovakvih kampova je druženje djece i stjecanje iskustva koje će im kasnije pomoći u reprezentativnim selekcijama. No, bitno je naglasiti i da djeca na ovaj način usvajaju vještine koje će im itekako biti potrebne u životu. Uče se disciplini, snalaženju u novom okruženju, neki od njih prvi su put odvojeni iz roditeljskog doma… Ne moraju svi postati vrhunski reprezentativci, ali velika je vjerojatnost da uz bavljenje sportom neće otići na krivu stranu – smatra Mišo Asić.
Iako je ova selekcija okupila nešto manje vaterpolista no inače, dječaci nisu zaostajali s programom rada, dapače. Ritam od dva naporna treninga dnevno pratio ih je cijelo vrijeme. Legendarnog trenera upitali smo ima li i među zadarskim predstavnicima potencijalnih kadetskih ili juniorskih reprezentativaca.
– Zadar je relativno mlad u svemu ovome, no sigurno je da je na pravom putu. Rano je govoriti tko bi se mogao istaknuti, ali sigurno je da imate odlične uvjete koji su uz dobar rad jamstvo da u budućnosti možemo računati na nešto takvo – ističe Arsić.
Od Gorana Jovančevića, trenera seniorske momčadi Zadra i neizostavnog pratitelja svih vaterpolskih događanja, saznali smo da u našem gradu uskoro možemo očekivati i nova okupljanja ovog tipa.
– Budući da se želimo aktivnije uključiti u što više vaterpolskih manifestacija, organizacija ovakvog kampa bila je logičan slijed. Nadam se da ćemo već ovo ljeto ugostiti i drugi po redu. Ovim putem želio bih se zahvaliti Gradu i sponzorima bez čije pomoći ne bismo bili u mogućnosti realizirati ovaj kamp.
Uz Grad i sponzore, velik dio vlastitih sredstava uložio je i VK Zadar 1952 pokazujući tako da se njihov klub ne može svrstati u kategoriju onih koji ne mare za rad s mlađim uzrastima.


Predstavnici Zadra 1952


Kristijan Stipanov, Roko Jurišić, Marko Zausnigg, Antonio Mudražija, Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević.
Treneri:
Ivo Radetić i Dražen Adžić.