Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Događaju nam se neobjašnjivi padovi

11.04.2011. 22:00
Događaju nam se neobjašnjivi padovi


Umjesto da iskoristimo taj idealan početak mi smo dopustili Osijeku da se vrlo brzo vrati u utakmicu. Do desete minute smo igrali, a onda kao da smo nestali s terena – kazao je Banović


Nije dobro. Trener Dalibor  Zebić je na konferenciji za novinare kazao  da na kraju Zadar mora biti zadovoljan što  je protiv Osijeka osvojio i  ovaj jedan bod. I to je istina  koju nitko ne može osporiti.  Nećemo ulaziti u razglabanje  o spornim situacijama iako  smo dojma da je bio i jedanaesterac na Conu, i potpuno regularan gol za Osijek  u završnici utakmice. I opet bi  u konačnici došli do ovog  remija. Šteta je što Zadrani  nisu uspjeli iskoristiti furiozan ulazak u utakmicu i rekordno brzi gol u 19. sekundi.  Kažu starije kolege novinari  da na Stanovima, barem na  prvoligaškoj sceni, nikada nije viđen brži zgoditak. Strijelac tog gola je Igor Banović  koji ga zbog konačnog rezultata nije mogao u punoj  mjeri proslaviti.
– Uvijek je lijepo je zabiti,  posebno kada se radi o samom otvaranju utakmice.  Kažete da nikada nije pao  brži gol na Stanovima. Super?  Ali, nekako nisam ništa posebno sretan zbog toga kada  na kraju nismo pobijedili Osijek – kazivao je jučer ujutro  Igor Banović, koji je uz Ivana  Ćurjurića i Marina Pezu u  subotu činio veznu liniju Zadrove momčadi.
– Umjesto da iskoristimo taj idealan  početak mi smo dopustili Osijeku da se  vrlo brzo vrati u utakmicu. Do desete minute smo igrali, a onda kao  da smo nestali s terena. Na  stranu taj nesretni zgoditak  koji je pao nakon nesmotrenosti u obrani. Uostalom  svakom se dogodi greška.  Problem je u tome što smo  nakon toga prestali igrati.
Umjesto da Zadar iskoristi  šok Osijeka nakon tako brzog  gola, ispalo je da se Zadrani  nakon izjednačenja više nisu  uspjeli oporaviti od šoka.
– Presjeklo nas je, a nije  smjelo. Uostalom u 14. minuti je bilo 1:1, kao da  krećemo od 0:0. Činjenica je  da nas presječe uvijek kada  primimo gol, bez obzira o  kojem se rezultatu trenutačno radi. To moramo što  prije anulirati jer nemamo  previše prostora za takve  stvari. Ozbiljnim momčadima  se to jednostavno ne smije  događati.
Protiv Osijeka je bilo velikih propusta u svim linijama. Obrana je griješila, vezna linija nije kreirala, a  napadači nisu zabijali.
– Već samo to rekao, kao da  smo prestali igrati nakon primljenog gola. Počeli smo  preskakati igru, bez veze nabijati loptu prema Santiniju i  Mršiću. To tako ne ide, uostalom to nije ni blizu dogovora iz svlačionice.
Slijedi gostovanje u Šibeniku koji se također nije  proslavio u ovome kolu.
– Poraženi su od Intera u  Zaprešiću. Činjenica je da ni  njih ne ide ovoga proljeća i da  moramo dati sve od sebe  kako bi se sa Šubićevca vratili  s bodom. Moramo biti realni  i reći da smo slični što se tiče  igre. Imamo tjedan dana za  pripremu te utakmice koji  moramo iskoristiti za ispravljanje nedostataka. Jednostavno ne želim previše govoriti o toj utakmici, moramo  početi pričati na travnjaku.
Zadar ima neloš raspored  u sljedeća tri kola jer nakon  Šibenika na Stanovima igraju dvije utakmice zaredom.
– Najprije moramo pokušati napraviti što više na  Šubićevcu, pa ćemo nakon  toga razmišljati o Interu i  Hrvatskom dragovoljcu. To  što nakon Šibenika igramo  dvije utakmice na Stanovima  neće značiti ništa posebno  ako ne popravimo svoju igru i  ne smanjimo te padove koji  nam se često događaju. U  svakom slučaju naša situacija  je takva da će svaka sljedeća  utakmica do kraja prvenstva  biti “na nož”. Tko nam je kriv,  jedino sebe možemo kriviti za  to. Međutim, optimist sam,  uvijek smo bili pravi kada je  to trebalo, pa se nadam da će  tako biti i ovog puta – kazao  je na kraju razgovora Banović.