Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Razbio mu glavu zbog 30 kuna zajedničkog duga

11.04.2011. 22:00
Razbio mu glavu zbog  30 kuna zajedničkog duga


Žilić se ne sjeća samog udarca. Rekao je kako prije incidenta, on i optuženi Medić nisu bili u lošim odnosima i zajedno su radili na građevini


Zbog nedolaska  32-godišnjeg Jovana Medića,  koji je prije rasprave nazvao  predsjednicu Sudskog vijeća  Dijanu Grancarić i rekao da je  zaspao, jučerašnje je ročište  formalno odgođeno ali je, kako  se ne bi gubilo vrijeme, izvanraspravno ispitan svjedok –  Dragan Žilić (47).
Njega je naime, Medić u kolovozu prošle godine u Benkovcu pokušao ubiti udarivši ga  loparom po glavi pri čemu mu  je zadao teške ozljede.
Žilić je neko vrijeme proveo  u zadarskoj Općoj bolnici, a  posljedice udarca, kako je rekao, osjeća još i danas.
– Stalno sam pod liječničkom  kontrolom. Boli me vrat, a i  ponekad osjećam vrtoglavice –  požalio se Sudskom vijeću  Dragan Žilić prepričavajući incident i rekavši kako je sve počelo  dok su sjedili pred obiteljskom  kućom jedne poznanice gdje su  pili.
– On mi je rekao kako bi  trebali vratiti novac koji smo  posudili od jednog dečka. Nisam mu mogao odmah vratiti  jer nisam imao. Ne mogu se  sjetiti jesam li ga vrijeđao i ne  sjećam se kako me opalio loparom po glavi. Nismo bili u  lošim odnosima i radili smo zajedno na građevini. Dodao bih  još kako Medić nije normalan.  On zapravo ni danas ne zna i ne  shvaća što mi je napravio. Ni  danas toga nije svjestan. On je  meni prijetio čim je izašao iz  zatvora – pričao je Žilić.
 Prema Žilićevim tvrdnjama,  bio je pijan i vikao “kako će on  njemu dati terapiju”. Žilić je  prijetnje prijavio policiji.
– Točno je da me pitao kada  ćemo vratiti dug, a riječ je o  dugu od 30 kuna i to 15 kuna  svaki. To je tolika sramota, da  mi to ide napraviti za te novce.  Ja njega ne mrzim, kako on to  govori, zato što je Srbin, nego  zato što je lud. Nisam ga nikad  vrijeđao na nacionalnoj osnovi i  psovao mu majku. Osim toga  njegova je majka Hrvatica – zaključio je Žilić naglasivši kako  će od Medića tražiti odštetu.
Podsjećamo, Jovan Medić,  po zanimanju – modni kreator,  prema optužnici zadarskog  tužiteljstva tereti se zbog pokušaja ubojstva.
On je naime, optužen da je  10. kolovoza prošle godine oko  10 sati u Benkovcu kod obiteljske kuće Marice Maksimović, nakon svađe s Draganom  Žilićem uzeo lopar i udario ga  njime po glavi. Žilić je bio teško  ozlijeđen jer mu je slomio lubanju, a “zaradio” je i nagnječenje mozga. No, Žilić je  srećom preživio, a kako je tijekom prošle rasprave pojasnio  vještak medicinske struke – dr.  Davor Mayer, Žilićev život nije  bio ugrožen.
– S ovakvim loparom moguće  je zadati i smrtonosnu ozljedu,  no to bi ovisilo o silini udarca, a  i o regiji tijela na kojoj je zadan  udarac. Ploha lopara nešto je  manje opasna, u smislu zadavanja teških, pa i smrtonosnih  ozljeda, nego primjerice uski  brid. Nije bio podvrgnut operaciji već je bio konzervativno  liječen, ali je u njegovom  slučaju svakako trebala pravovremena i hitna hospitalizacija i  intenzivna skrb. U pitanju je bio  prijelom lubanje, ali realno njegov život nije bio ugrožen i  ovakva ozljeda u pravilu ne ostavlja trajne posljedice po zdravlje – pojasnio je još na prvoj  raspravi – dr. Mayer.
Na sljedećoj bi se raspravi u  ulozi svjedoka trebala pojaviti  Marica Maksimović ispred čije  se kuće sve i počelo događati,  pa se suđenje nastavlja.
Optuženi Jovan Medić brani  se sa slobode.