Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uskrs uz klapu Kontrada

11.04.2011. 22:00
Uskrs uz klapu Kontrada


Travanj u Arsenalu donosi gostovanje Rundek Cargo Tria, uskrsni koncert s klapom Kontrada, kao i  Međunarodni eko sajam. Tu su  i dobro poznati program kao  što je plesnjak uz grupu Zadrani te večer milonge.
– Prošle godine smo imali  prilike sudjelovati na uskrsnom koncertu na kojem je  nastupio Tedi Spalato. Ove godine se Arsenal odlučio na  koncert s nama, na čemu im  zahvaljujem. Željeli smo da to  bude jedna zadarska večer, da  Zadranima poklone koncert  jedne dalmatinske večeri svom  gradu, kazao je na jučerašnjem  doručku u Arsenalu voditelj  klape Kontrada Tomislav  Pehar, najavljujući njihov koncert koji će se održati u nedjelju 24. travnja s početkom u  21.30 sati. Uz Pehara, doručku  u Arsenalu prisustvovao je i  Ivica Sikirić Ićo te Ana Eškinja  koji će uz Zorana Jelenkovića  nastupiti na koncertu kao posebni gosti.
Zadarska klapa “Kontrada”  postoji od 2005. godine i za  sobom ima album naziva “Lipa  li si Dalmacijo”. U pripremi je i  novi album za kojeg je većina  materijala već spremna. Pjesma koja će se naći na tom  albumu “Pivaj klapo”, u srpnju  2010. osvojila je, po odluci  stručnog povjerenstva, Srebrne trešnje na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Članovi klape su Hrvoje Rančić (I. tenor), Mario  Marić (II. tenor), Šime Buterin  (II. tenor), Josip Ražov (II.  tenor) Denis Juričić (bariton),  te basovi Filip Vrček i Eduard  Plećaš. Voditelj klape je Tomislav Pehar.
Koncert će započeti u 21.30  sati, a karte se mogu u pretprodaji u Arsenalu i Dallas  Music Shopu nabaviti po cijeni  od 40 kuna. Na dan koncerta  cijena karte će biti 50 kuna.
Ove subote Arsenal će ugostiti i Rundek Cargo Trio. Zadarski koncert dio je turneje  koja obuhvaća desetak gradova u Hrvatskoj te Ljubljanu i  Sarajevo. U prvom dijelu koncerta Rundekov Trio izvodit će  najnovije pjesme koje će velik  dio publike čuti prvi put, jer se  još ne izvode u programu radijskih postaja, a u drugom  dijelu koncerta svirat će najveće hitove zbog kojih je Rundek jedan od neizostavnih aktera Novog vala, ali i europske  glazbene scene. Na repertoaru  će se naći “Apokalipso”, “Ruke”, “Makedo”, “Ljubav se ne  trži” te mnoge druge skladbe, a  nakon naše regije “Plavi avion”  zaputit će se do Austrije, Danske i Švicarske. U Rundek Cargo Triju uz lidera nastupit će i  violinistica Isabel te Dušan  Vranić – Duco na klavijaturama i perkusijama, najavljeno  je na doručku. Cijena ulaznice  u pretprodaji je 50 kuna, a na  dan koncerta 70 kuna. Početak  koncerta je u 21 sat.
Jučer je u Arsenalu najavljen i Međunarodni eko sajam  koji se održava u sklopu Županijskih dana. Na sajmu se svojim proizvodima predstavljaju  Zadarska županija, Međimurska županija, Južnomoravska  regija (Češka Republika), Podkarpatsko vojvodstvo (Republika Poljska) te proizvođači iz  dviju regija iz Ukrajine. Cilj  sajma je predstaviti građanima  Zadarske županije ekološke  proizvode županija i regija s  kojima Zadarska županija surađuje te s obzirom na  međunarodni karakter sajma,  pomoći domaćim proizvođačima da uspostave  međusobne poslovne kontakte  s proizvođačima iz zemalja  EU. Organizator sajma je Zadarska županija.
Travanj u Arsenalu će proteći uz već poznatu večer milonge u nedjelju s početkom u  20 sati, kao i uz plesnjak s  grupom Zadrani koji će se  održati u petak 29. travnja u 21  sat.
 Mambo, bolero i  cha-cha-cha ritmovi su koji će  rasplesati posjetitelje još jednog Plesnjaka uz grupu “Zadrani”. Davor Strenja najavljuje kako za ovaj plesnjak “Zadrani” pripremaju glazbeni  podsjetnik na američko-sicilijanskog pjevača Louisa Primu,  te neke domaće evergreene  poput onih Drage Diklića. Čut  će se i češki evergreen “Kristinka”. Ulaz je slobodan.