Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bokanjački aktiv prikupio 17 doza krvi

11.04.2012. 22:00
Bokanjački aktiv prikupio 17 doza krvi


Bokanjački aktiv od utemeljenja prije 20-ak godina do danas iznjedrio je dvojicu rekordera i to Bruna Pavića sa 63 te Robertina Draževića sa 51 darivanjem krvi


Angažmanom Aktiva DDK Bokanjac i njegovog vodstva na čelu s predsjednikom Vladom Mrkićem i dopredsjednicom Dolores Lokin te uz nazočnost referenta zadarskog Crvenog križa Branka Kolanovića, u bokanjačkoj osnovnoj školi provedena je prva od tri planirane ovogodišnje akcije darivanja krvi.
U akciji je sudjelovalo medicinsko osoblje Službe za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice: medicinske sestre Sanja Glavan, Sonja Mazor i Ana Rogoznica te dr. Ivna Lucin. Pozivu predsjednika aktiva Vlade Mrkića i njegovih suradnika od 80-tak članova odazvao se 21 darivatelj, a krv je dalo njih 17.
Darovatelji krvi su: Ante Baraba Knez, Nina Pavić, Zlatko Ažić, Robertino Dražević, Jurica Stilinović, Petar Ažić, Josip Mrkić, Davor Ikić, Valentin Vukić, Katica Matešić, Vladimir Mrkić, Davor Divković, Anica Mrkić, Danijel Matešić, Meri Škunca, Mile Vukić i Božo Miletić.
Za vrijeme trajanja akcije kao i po njenom završetku za dobrovoljne darivatelje i ostale sudionike u holu školske zgrade organiziran je tradicionalni domjenak. Predsjednik aktiva Vlado Mrkić zahvalio je svima koji su se akciji odazvali, medicinskom osoblju, predstavniku zadarskog Crvenog križa, vodstvu zadarske gradske Osnovne škole Bartol Kašić u čijem sastavu djeluje područna škola u Bokanjcu te posebno vjernim sponzorima akcije zadarskom Crvenom križu, Gradu Zadru te tvrtkama ¨Bakmaz¨ i ¨Kris Commerce¨.
– Zbog južine te gripe i određenih viroza petnaestak darivatelja ovom prilikom nije moglo dati krv. Ali imat će šansu u još dvije akcije koje planiramo provesti tijekom godine, kazao je predsjednik aktiva Vlado Mrkić koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da se iz akcije u akciju odaziva sve veći broj bokanjačke mladeži.
Inače, treba reći kako su Bokanjački darivatelji krvi od utemeljenja tamošnjeg aktiva prije 20-ak godina u svojim redovima iznjedrili dvojicu rekordera i to Bruna Pavića sa 63 te Robertina Draževića sa 51 darivanjem krvi.