Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dok mu se sudi zbog droge, Bajlo opet “pao” s pola kg heroina i šest kg trave!

11.04.2012. 22:00
Dok mu se sudi zbog droge, Bajlo opet “pao” s pola kg heroina i šest kg trave!


Kad je vidio policajce, Bajlo je pokušao pobjeći jureći kombijem unatrag, a stradao je citroen koji se nalazio iza njega. Nakon silovitog udarca, citroen se odbio i udario u jedan od policijskih auta koji su ga pratili. Bajlo je nastavio jurnjavu da bi nakon dvadesetak metara, izašao iz kombija i pokušao pobjeći, ali policajci su bili brži


I dok mu se na Županijskom sudu u Zadru po treći put ponavlja suđenje zbog droge, 50-godišnji Arbanas Davor Bajlo u srijedu ujutro opet je “pao” i to sa najvećem količinom droge koju je od početka ove godine zaplijenila zadarska policija. Riječ je o pola kilograma heroina i isto toliko tvari za miješanje s heroinom te gotovo šest kilograma trave koji su mu naknadnom premetačinom pronašli u kući.
Hvatanje Davora Bajla odigralo se u srijedu oko 9 sati u ulici Bože Peričića ispred zadarske bolnice, točnije ljekarne preko puta bolnice, naočigled brojnih šokiranih prolaznika. Poput scene iz kakvog malo žešćeg akcijskog filma, zadarski inspektori Odjela za droge pratili su Bajla i kombi zadarskih registracija kojeg je vozio jer su “imali saznanja” da je opet “u poslu”.
Prema službenoj informaciji iz PU zadarske priča se odigrala na način da je Bajlo kad je vidio policajce pokušao pobjeći jureći unatrag. U tom njegovom suludom naumu stradao je ni kriv, ni dužan jedan citroen koji se nalazio iza njega, a kako smo saznali šteta na njemu je oko pet tisuća eura. Nakon silovitog udarca u citroen čiji je vlasnik srećom prošao bez ozljeda, citroen se odbio i udario u jedan od policijskih auta koji su ga pratili. Bez obzira na to, Bajlo je nastavio jurnjavu da bi nakon dvadesetak metara, izašao iz kombija i pokušao pobjeći, ali policajci su ga uspjeli zaskočiti i uhvatiti.
Odmah je uhićen i priveden u policiju na kriminalističko istraživanje, a jutros doveden je u pritvorsku jedinicu i predan pritvorskom nadzorniku. Nakon toga bio je na ispitivanju kod dežurnog zamjenika županijskog državnog odvjetnika Denisa Sokola, a potom je uz kaznenu prijavu zbog droge, ali i uništenja i oštećenja tuđe imovine priveden i dežurnom sucu istrage, Milanu Pečini koji ga je “spremio” iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.
Bajlo je od ranije poznat zadarskoj policiji i pravosuđu. Naime, sredinom veljače ove godine, a na traženje Vrhovnog suda RH, na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić po treći puta započeo mu je sudski postupak zbog delikata oko droge, zajedno s Vicom Copićem (36) i Sinišom Glavićem (41).
Na prvom je suđenju Bajlo bio oslobođen, a nakon drugog suđenja bio je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i dva mjeseca. S obzirom da je dugo vremena proveo u pritvoru, sada se branio sa slobode.
Tužiteljstvo ga podsjetimo, tereti da je zajedno s Copićem 7. veljače 2008. godine dogovorio susret ispred jednog kafića u Ulici Nikole Jurišića zbog isporuke heroina. Po optužnici, Bajlo je heroin ostavio u prtljažniku svog “renaulta 4”. Na dogovoreno mjesto Copića je dovezao Glavić u svom “golfu” pa su nakon preuzimanja “robe” trebali “nestati”. Taj su im naum, međutim, osujetili zadarski policajci Odjela za narkotike.