Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Posedarje pomaže Niki i Vlatki

11.04.2012. 22:00
Posedarje pomaže Niki i Vlatki


Djevojčice su na liječenju u Zagrebu, s njima su majke, a troškovi obitelji za liječenje i odvojeni život sve su veći. Želimo pomoći njima, ali i u ovo današnje vrijeme kad svi trčimo za svojim obavezama, pokazati da se još uvijek možemo osloniti jedni na druge, rekla je Anita


Humanitarna akcija za dvije teško bolesne djevojčice Niku Nekić (5) iz Posedarja i Vlatku Knežević (10) iz Slivnice održava se ove subote s početkom u 16 sati na posedarskoj rivi.
– Djevojčice su na liječenju u Zagrebu, s njima su majke, a troškovi obitelji za liječenje i odvojeni život sve su veći. Želimo pomoći njima, ali i u ovo današnje vrijeme kad svi trčimo za svojim obavezama, pokazati da se još uvijek možemo osloniti jedni na druge. Želimo provesti jedan lijepi dan u pozitivnoj atmosferi s kojom slavimo život, rekla je Anita Brala, jedna od organizatorica.
Ona sa sumještankom Marijanom Nekić često volontira, organizira radionice i festivale za djecu. I same su majke pa su angažirale i druge mještanke, ali i lovce, umjetnike te glazbene izvođače iz cijele županije da se uključe u akciju.
– Žene peku kolače, Lovačko društvo Kamenjarka iz Posedarja će skuhati gulaš od 30 kilograma divljači, naša slikarica Klaudija Krušev će nam donirati svoje slike, prodavat ćemo fotografije s dječjih radionica koje smo organizirale, a imat ćemo i tombolu sa simboličnim nagradama, najavljuje Anita.
Za zabavni program su zadužene ženske klape Kandelora iz Zemunika i Barufa iz Zadra, muška klapa Težaci, zatim kulturno-umjetnička društva Posedarje, Slivnica, Maslenica i Fortica iz Novigrada te duo Arcobaleno i 16-godišnja mještanka Nini.
Taj dan, ako dozvoli vrijeme, prodavat će se kolači, slike, fotografije, bit će tombola, nastupit će klape Kandelora, Barufa, Težaci, KUD Maslenica, Fortica Novigrad, Slivnica, Posedarje, Duo Arcobaleno i NINI…
U slučaju lošeg vremena, akcija će se održati u Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju.