Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Fotografije Miljenka Domijana kao poklon za 20. rođendan Zadarske županije

Autor: Marija Knežević

11.04.2013. 22:00
Fotografije Miljenka Domijana kao poklon za 20. rođendan Zadarske županije

Foto: Vedran SITNICA



– Miljenko Domijan je specifična ličnost naše struke. On ima talenta više od nas mnogih. On je izvrstan konzervator, fotograf, on lijepo pjeva, dobro kuha, dobro crta, govori jezike, poznaje književnost… kazao je Tomić


U Gradskoj loži sinoć je otvorena četvrta izložba fotografija Miljenka Domijana. Izložba nosi naziv Mare morlacco – More pod Velebitom. U nekoliko desetaka fotografija predstavljeno nam je isto toliko, ako ne i više lica moćne planine koja “čuva” Zadarsku županiju, ali i mora, otoke…
Izložba je otvorena u sklopu Dana županije i u povodu 20. rođendana Zadarske županije. Nakon uvoda ravnateljice Narodnog muzeja Renate Peroš, autora je okupljenjima, a sinoć ih je u Loži bilo uistinu puno, predstavio Domijanov prijatelj, akademik iz Splita dr. Radoslav Tomić, inače predavač na Odjelu za povijest umjetnosti zadarskog Sveučilišta. Biranim riječima opisivao je svog kolegu i dugogodišnjeg prijatelja.
– Miljenko Domijan je specifična ličnost naše struke. On ima talenta više od nas mnogih. On je izvrstan konzervator, fotograf, on lijepo pjeva, dobro kuha, dobro crta, govori jezike, poznaje književnost… Ovo je, nakon Bukovice, Anime et corpusa i Terre Toscane njegova četvrta izložba fotografija. On kroz fotografije progovara strastvenost i putenost, kazao je Tomić.
Kustosica ove izložbe je Nevena Štokić, otvorena je do 26. travnja, a tekst kataloga potpisuje Želimir Koščević.
Sam autor se zahvalio svima na dolasku.
– Ja sam čovjek od dva zavičaja – rapskog i zadarskog. Zadar je najljepši grad, a Zadarska županija je najljepša županija i morate biti ponosni što ste župan upravo ove županije, kazao je obraćajući se županu Stipi Zriliću, koji je izložbu proglasio otvorenom.