Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mezzosopranistica Musap pjevala popijevke

11.04.2016. 22:00
Mezzosopranistica  Musap pjevala  popijevke


U Svečanoj dvorani Sveučilišta slušatelji su preksinoć mogli  uživati u popijevkama Blagoja Berse. Bila je to  već 4. Bersijada, projekt  osmišljen kao svečanost u čast tom skladatelju, koji je značajan dio  života proveo u Zadru i umjetniku na kojega je Donatov grad uvelike  utjecao.
Bersinu glazbu izveo je Zadarski komorni orkestar, najstariji gradski  profesionalni glazbeni ansambl, i to pod ravnanjem svojeg osnivača,  maestra Pavla Dešpalja, koji će ove godine proslaviti svoj 82. rođendan.  Na njihovu glazbu popijevke je pjevala  Marta Musap, mlada i briljantna  zadarska mezzosopranstica, koja je nakon diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, hrvatskoj javnosti postala poznata kao nositeljica naslova  Mladi pjevač godine  2014.
Lik slavnoga skladatelja je, kao i tijekom prošle tri Bersijade, interpretirati Vinko Radovčić. Taj zadarski glumac izveo je  isječke iz Bersinog  dnevnika tiskanog u izdanju Hrvatskoga glazbenog zavoda.
Uz Bersine skladbe Orkestar izveo je i Il tramonto, talijanskog majstora Ottorina Respighija, te  atraktivan Kvintet u F – duru Antona Brucknera.