Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na školskom poliginu biciklirala 44 učenika

11.04.2016. 22:00
Na školskom  poliginu  biciklirala 44  učenika


Natjecanje se sastoji od dva dijela. Prvi dio je vožnja na poligonu gdje učenici pokazuju koliko su vješti u upravljanju biciklom. Drugi je teorijski dio gdje učenici pokazuju znanje o prometnim propisima, rekao je Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci
Osnovna škola Zadarski otoci jučer je bila domaćin 21.  Županijskog natjecanja “Sigurno u prometu 2016”.
Natjecali su se učenici petih i šestih razreda iz 11 škola Zadarske županije. Natjecanje se provodi kako bi učenici dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, ali i kako bi što bolje savladali vještinu vožnje biciklom.
– Natjecanje se sastoji od dva dijela. Prvi dio je vožnja na poligonu gdje  učenici pokazuju koliko su vješti u upravljanju biciklom. Drugi je teorijski dio gdje učenici pokazuju znanje o prometnim propisima, rekao je  Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci.
Svaka škola koja je sudjelovala na natjecanju prijavila je ekipi od četiri  učenika.
Bodovi teorijskog i praktičnog dijela se zbrajaju, a ekipa koja u konačnici osvoji najveći broj bodova odlazi na državno natjecanje koje se  ove godine održava u Puli, a dogodine u Zadru, u OŠ Zadarski otoci.
Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski autoklub. Provedbu natjecanja koordinira Državno povjerenstvo na čelu s tajnicom, prof. Viktorijom Hržicom iz Agencije za odgoj i obrazovanje.
Natjecanje za učenike određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja  “Sigurno u prometu” donesenim od strane Upravnog odbora Hrvatskog  autokluba.
Natjecanju je nazočila i Prometna policija čiji predstavnici brinu za sigurnost djece u prometu, posebno u blizini škola.