Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dr. Kolega predstavio tri kapitalna projekta

11.04.2017. 22:00
Dr. Kolega predstavio tri kapitalna projekta


Više od stotinjak uzvanika i članova obilježilo je prošlog vikenda 27. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice Kali. Nakon polaganja vijenca ispod središnjeg križa na mjesnom groblju Dočić za sve poginule i umrle članove stranke i hrvatske branitelje, pod predsjedanjem dr. Zvonka Mišlova održana je svečana sjednica Općinskog odbora, na kojoj se osvrnuo na prošlost i početak osnivanja HDZ-a u Kalima te istaknuo kako je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila najveće rezultate i uspjehe u podizanju i formiranju formiranju Općine.
– HDZ tradicionalno pobjeđuje na izborima u Zadarskoj županiji, HDZ je najuspješnija stranka i na državnoj razini, vjerujemo u pobjedu i na predstojećim lokalnim izborima, kazao je dr. Mišlov te najavio nove, mlade snage, desetak novih članova, koji uz pomoć iskusnijih članova žele ostvariti bolji i kvalitetniji život u svome mjestu.
Predstavljen je i dr. Marko Kolega, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Kali na svibanjskim lokalnim izborima, koji je kao menadžer vrlo uspješno radio i vodio velike projekte u Plivi u Zagrebu. Trenutačno je zaposlen u SAS-Vektoru u Zadru, a životno je vezan uz Kali, gdje ima obiteljsku kuću. Svoj program podijelio je na tri kapitalna projekta, a to su gradnja i dovršenje ribarske infrastrukture u Veloj Lamjani, stvaranje brenda od Batalaže, gdje je nužna implementacija nautike, turizma, ribarstva, gastronomije i tradicionalnih otočnih proizvoda, te dovršetak komunalne infrastrukture – kanalizacije, putova, cesta i pločnika, dvotračne ceste i šetnice od Otrića do trajektne luke u Preku.