Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NH: SDP nije prihvatio našu suradnju

11.04.2017. 22:00
NH: SDP nije prihvatio našu suradnju


Poštovani, u tekstu “Josipović od SDP-a tražio da podrži dr. Bruketu za gradonačelnika Zadra” objavili ste netočnu informaciju da je predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! -Progresivni savez, Ivo Josipović, tražio od SDP-a da podrži predsjednika zadarske organizacije NH-PS dr. Denisa Bruketu.
Lokalne podružnice stranke NH-PS samostalno odlučuju o koalicijama i kandidatima za lokalne izbore. NH-PS je nudio SDP-u suradnju i formiranje zajedničke liste uz podršku kandidatkinji SDP-a gđi Sabini Glasovac. Kako ta suradnja nije prihvaćena, zadarska organizacija NH- PS je odlučila izaći na izbore sa svojom listom i dr. Denisom Bruketom kao kandidatom za gradonačelnika. Naravno da u takvoj situaciji nije ni primjereno, a niti moguće tražiti podršku SDP-a, koja već ima svoju respektabilnu kandidatkinju.
Molimo Vas da naš demanti objavite u cijelosti.
S poštovanjem,
glavni tajnik stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez
Renato Petek
Napomena redakcije: U tekstu na koji reagira gosp. Petek iz Naprijed Hrvatske, objavljena je informacija na temelju razgovora naše novinarke s gosp. Budimirom Gendom, predsjednikom županijske organizacije te stranke. Dakle, na temelju njegove izjave (za koju posjedujemo tonsku snimku) napisan je spomenuti tekst. U naslovu stoji da je “Josipović tražio…”, ali to je tek simbolička figura, jer se misli na stranku čiji je on predsjednik. Naime, logično je da nacionalni predsjednik stranke stoji iza onoga što je njegova stranka zatražila, a što nam je priopćio njezin županijski predsjednik gosp. Genda.