Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prvak u karateu putuje na državno natjecanje iz geografije

11.04.2017. 22:00
Prvak u karateu putuje na državno natjecanje iz geografije


Gradonačelnik Ivan Knez upriličio je prijem za Matea Mitrovića, državnog prvaka u karateu u kategoriji mlađi kadeti koji za nekoliko dana odlazi na Državno natjecanje u geografiji za 6. razrede.
– Osim na državno prvenstvo u geografiji za državno u matematici mi je nedostajao jedan bod, kazao je 12-godišnji Mateo, velika hrvatska nada u karateu i učenik OŠ Biograd koji ima sve petice.
– Zahvalio bih se ravnatelju Jordanku Milošu i razrednici Dubravki Vodopija na podršci kao i mojim mentorima u geografiji i matematici, Martini Griparić i Aniti Mrđen, rekao je Mateo na kojega su posebno ponosni roditelji Ante i Tanja.
Mateo Mitrović u Karate klubu B Biograd na Moru trenira od pete godine, tri puta tjedno.
– Dosad sam osvojio 78 medalja i brojne pehare tako da mi je vitrina već odavno pretijesna, govori skromni Mateo, jedan od najperspektivnijih karate boraca u Hrvatskoj.
Kako je povod prijemu u Gradskoj vijećnici bila prošlotjedna zlatna medalja u karateu na prijemu su nazočili i dipl. iur. Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Zdenko Kvartuč, predsjednik biogradske Športske zajednice, te Mateov trener Svemir Mrvičić, glavni krivac za biogradsku tvornicu medalja i karataških reprezentativaca.
– Do hrvatske šampionske titule Mateo je došao s pet uvjerljivih pobjeda bez izgubljenog boda. U finalu s visokim rezultatom 8:0 pobjeđuje favoriziranog Luku Tomljanovića iz zagrebačkog Studenta i osvaja titulu prvaka Hrvatske, istaknuo je Svemir Mrvičić iz Karate kluba B Biograd na Moru koji uz Matea ima još 20-ak natjecatelja.
Mateo je pravi nasljednik perjanice ovog kluba po rezultatima – Danila Domdjonija, Ante Mrvičića i drugih.
– Biti šampion Hrvatske u karateu i državni natjecatelj u geografiji je veliki uspjeh kako za Karate klub B i osnovnu školu, tako i za Grad Biograd, naglasio je Ivan Knez.
Kako je rečeno na prijemu, Mateo je svojim uspjesima istaknuo kandidaturu za nagradu Grada Biograda, dok će za vrhunski sportski rezultat sukladno pravilniku biogradske Športske zajednice biti i novčano nagrađen.