Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sabina Glasovac podupire Cukriće

11.04.2017. 22:00
Sabina Glasovac podupire Cukriće


Sabina Glasovac, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra i zastupnica u Saboru RH, posjetila je Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Cukrići” te se upoznala s radom udruge i preprekama s kojima se susreću.
Udruga Cukrići djeluje dvije godine i okuplja oko 70 članova, od čega je 30-ero djece oboljele od dijabetesa. Cilj Udruge je pružanje psihofizičke pomoći djeci i roditeljima suočenima s dijabetesom. Pored toga, provode razne programe edukacije, posebno u vrtićima i školama, kako bi osvijestili važnost zdrave prehrane u borbi protiv dijabetesa.
– Gradska vlast može itekako pomoći u ovakvoj edukaciji. Uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole najmlađi bi učili o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, poručila je Sabina Glasovac.
No, to nije sve što Grad može učiniti. Cukrići trenutno dijele prostor s još dvije udruge, što nije adekvatna opcija. Problem dodjele prostora udrugama i način na koji se dodjeljuju, nešto je s čime se u Zadru treba ozbiljno pozabaviti.
– Hitno nam je potreban popis svih gradskih prostora i revidiranje kategorije prioriteta kod dodjele prostora. Gradska uprava mora biti svjesna potreba svojih građana, biti im na usluzi, smanjiti papirologiju i udrugama poput ove omogućiti kvalitetan prostor za rad, zaključila je Glasovac.