Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šuker: “U Zadru je jedan igrač umro… Da, Ćosić.”

11.04.2017. 22:00
Šuker: “U Zadru je jedan igrač umro… Da, Ćosić.”


Nakon što je jučer hrvatska javnost doznala da je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza, razgovarajući u SAD (LA) za Croatian sports napravio veliki gaf, uz ostalo izgovarajući i ‘Želimo odigrati utakmicu i u Zadru, da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je u Zadru jedan igrač umro… Da, Ćosić. Želimo tamo odigrati da odamo počast’ pojavila se nevjerica. Zar Davor Šuker ne zna da ‘jedan igrač’ nije bio ‘Ćosić’ nego Hrvoje Ćustić!? Pokojni Hrvoje stradao je 28. ožujka na utakmici Zadar – Cibalia, a preminuo 3. travnja 2008. Kako se to moglo dogoviti predsjedniku HNS-a? Možda ćemo jednoga dana od njega to i čuti…
Jučer, pak, Svetko Ćustić, otac pokojnoga Hrvoja, danas direktor NK Zadar, kaže:
– Nemam ja tu puno što komentirati. Davor Šuker je puno rekao, bolje od bilo kakvoga mog komentara.
Šuker, koji u SAD boravi s Antom Čačićem, izbornikom, govorio je u kontekstu načelnih razgovora da u Zadar u lipnju dođe igrati seniorska reprezentacija. O tomu su nedavno u Zagrebu razgovarali Svetko Ćustić i Jakov Surać u ime NK Zadra, te Ante Čačić. Poslije toga razgovora sam je Čačić kazao da bi bilo lijepo da Vatreni igraju u što više hrvatskih gradova, pa i u Zadru gdje su ponikli sadašnji članovi seniorske reprezentacije Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.
– Iz svega što je Šuker dosad o tomu govorio ne može se nešto posebno zaključiti, on bi u jednom trenutku da Vatreni igraju u Zadru, pa u drugom ne bi, nije siguran… – govori Svetko Ćustić.
O možebitnoj utakmici Vatrenih u Zadru sigurno će još biti riječi. Pouzdano znamo da su zadarski reprezentativci čvrsto ‘za’ te da je Luka Modrić bio prvi koji je kazao da bi to bila lijepa gesta.
– Očekujemo nove razgovore na tu temu – zaključio je direktor NK Zadar.