Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milanović: U nedjelju vam želim čvrstu desnicu i oko sokolovo!

Autor: Siniša Klarica

11.05.2009. 22:00
Milanović: U nedjelju vam želim čvrstu desnicu i oko sokolovo!

Foto: Vedran SITNICA



Zadar je i za vrijeme koalicijske vlasti bio grad miljenik. Danas, nažalost, imamo situaciju da su nezadovljni Istra i Primorje, sjeverna i zapadna Hrvatska. Na sve to treba dati novi odgovor, ali bez ovakvog modela vlasti zbog kojeg su imućni nezadovoljni, a siromašni tužni. Stoga vam u nedjelju želim čvrstu desnicu i oko sokolovo, rekao je Milanović parafrazirajući alkarski poklik, na čijim bi krilima trebalo promijeniti vlast u zadarskom kraju
Za razliku od Rijeke i Zagreba, gdje HDZ postavlja svoje manekene od kandidata, mi u Zadru imamo prave ljude. Za koju minutu, nedaleko odavde, čut ćemo i ovdje opet priču o tome kako se SDP zalaže za legalizaciju lakih droga, za ukidanje vjeronauka i za neglasovanje dijaspore, a to mogu govoriti samo ponavljači. Kao i svaki ponavljači i oni će u nedjelju pasti na ispitu birača, rekao je na Trgu pet bunara u Zadru, predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
Milanović je na središnjem predizbornom skupu koalicije SDP-HNS-SHUS za Zadarsku županiju rekao da postojeća vlast dijeli ljude i da se jedino snalazi u vici i galami. Predsjednik SDP-a izrazio je ponos i divljenje prema SDP-ovcima zadarskog kraja što odolijevaju svemu tome u Hrvatskoj koja je beskrvna, slaba i nejedinstvena.
– Zadar je i za vrijeme koalicijske vlasti bio grad miljenik. Danas, nažalost, imamo situaciju da su nezadovljni Istra i Primorje, sjeverna i zapadna Hrvatska. Na sve to treba dati novi odgovor, ali bez ovakvog modela vlasti zbog kojeg su imućni nezadovoljni, a siromašni tužni. Stoga vam u nedjelju želim čvrstu desnicu i oko sokolovo, rekao je Milanović parafrazirajući alkarski poklik na čijim bi krilima trebalo promijeniti vlast u zadarskom kraju.
Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević Marinović, ponovila je ukratko sve ono što je proteklih nekoliko tjedana govorila u medijima tijekom kampanje.
Najavila je da će gradska vlast pod njenim rukovodstvom, poslovati na stolu, a ne ispod stola.
– Građane ćemo zaštiti od napasti golf-investitora i onih koji uskoro napadaju vašu djedovinu, jer je gradsko zemljište skoro posvema prodano. Imate pravo na gradsku vlast koja okuplja, a ne razdvaja. Imate pravo na Zadar svima, a ne samo njima, govorila je borbena SDP-ovka aludirajući na ortački način vođenja gradske politike zbog čega u grad nije prispjela niti jedna kuna EU novca iz pretpristupnih fondova.
Svakoj majci za novorođeno dijete, Ingrid Antičević Marinović je obećala 1.500 kn iz gradske blagajne, ali istovremeno i oslobađanje svih davanja za one poduzetnike koji pokreću proizvodnju. U nedjelju, na dan izbora, najavila je predsjednica zadarskog SDP-a, ističu stranačke iskaznice, a uvode se diplome i sposobnost, kao kriteriji obnašanja gradskih dužnosti.
Kandidat za zadarskog župana Duško Vidov ponovio je da proizvodnja jeftine, ali domaće hrane, mora bit prioritet. Samo tako se može doći do poboljšanja životnog standarda. Vidov je ponovio kako kilogram srdela ne smije biti skuplji od makijata. Međutim, razvoj gospodarstva onemogućava, po Vidovu, činjenicu da u županiji ima 14.000 neriješenih zahtjeva za izdavanjem građevinskih dozvola čime je izolirano preko milijardu kuna investicija.
Pred nekoliko stotina okupljenih na Trgu pet bunara, govorili su još nositelj liste za Županijsku skupštinu Svetko Šarić, te kandidati za dogradonačelnika Miro Morović i Ivo Gregov. Okupljenim su se obratile i kandidatkinje za zamjenice župana, Lada Šokota i Renata Sabljak Dračevac.