Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svibanj u znaku Azre

11.05.2011. 22:00
Svibanj u znaku Azre


“Martine presents” i “Tribute to Azra” s Atomskim satom dva su programa koji će obilježiti svibanj u Arsenalu, najavljeno je na jučerašnjem Doručku u Arsenalu.
– Martine Thomas nas vodi na još jednu neponovljivu zabavu u stilu njujorških kabareta uz “live” koncert, egzotični ples, humor i nagrade za najsretnije posjetitelje. Očekuje nas koncert grupe Black coffee feat. Martine Thomas uz nastup dviju natjecateljica hrvatskog izdanja showa “Supertalent”; plesačice indijskog tradicionalnog plesa Devi Rani Najev i akrobatske plesačice na svili Xiomare Ratković, najavila je jučer Arsenalova suradnica za odnose s javnošću Nives Rogoznica.
 Martinin program održat će se u petak, 20. svibnja s početkom u 22 sata, a iste večeri s kratkim komičnim komadom nastupit će i glumci Miro Pucar i Josip Mihatov. Martine i Black coffee pjevat će pak soul i jazz; Ellu Fitzgerald, Stevie Wondera, Erykah Badu. Kupnjom ulaznice po cijeni od 40 kuna posjetitelji programa imaju priliku sudjelovati i u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade.
 U petak, 27. svibnja s početkom u 22 sata u Arsenalu će se održati “Tribute to Azra” koji već pomalo postaje jedan od tradicionalnih koncerata u Arsenalu. Atomski sat s repertoarom Azre zadarska publika imala je priliku poslušati u rujnu 2009., kada su kao predgrupa Leinerovom “Pozdravu Azri” osvojili publiku i pobrali simpatije kritike, a potom i u ožujku 2010.
Frontmenu Atomskog sata Marku Nakiću vokal, kojeg fanovi Azre prepoznaju izrazito sličnim vokalu Johnnyja Štulića, u siječnju ove godine donio je i gostovanje u zagrebačkom klubu “Boogaloo” u “Pozdravu Azri” Borisa Leinera. Za svibanjski koncert iz Atomskog sata najavljuju svirku s osamdesetpostotnom koncentracijom “Zadovoljštine”. Četverostruki album “Zadovoljština”, na kojem se nalazi 50 pjesama, snimljen je u zagrebačkom Domu sportova na turneji 1987. godine kada su uz Štulića i Leinera svirali Jurica Pađen i Stephen Kipp. Uz izvorne Azrine pjesme, ovaj album obuhvaća i niz obrada stranih autora koje karakteriziraju lingvistički “crossoveri”. Cijena ulaznice je 20 kuna.
Uz gostovanja Martine i Atomskog sata, Arsenal će ovog mjeseca ugostiti i izložbu zadarskih fotografa čije otvorenje će biti 19. svibnja s početkom u 19 sati. Izložbu organizira zadarska Udruga osoba oštećenog sluha, a ona obuhvaća motive Zadra. Fotografije su ustupili Narodni muzej Zadar te zadarski fotografi. Na izložbi će biti moguće razgledati fotografije zadarskih autora različitih generacija; Pere Gojića, Abdulaha Seferovića, Vicka Zaninovića, Jose Špralje, Vladmira Ivanova, Zvonka Kucelina, Željka Karavide, Stipe Suraća, Filipa Brale i Mare Milin.