Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ninjani sviraju s Verom Svobodom

11.05.2012. 22:00
Ninjani sviraju s Verom Svobodom


Mladi ninski glazbenici ove će se godine pod ravnanjem njihove učiteljice i maestrice Ivane Burele, a u žestokoj konkurenciji od preko 50-ak tamburaških orkestara iz cijele Hrvatske, nastojati domoći zlatnog odličja


Na ovogodišnjem 35. po redu jubilarnom Festivalu hrvatske tamburaške glazbe koji će se održati od 15. do 20. svibnja tradicionalno u osječkom Narodnom kazalištu nastupit će tamburaši ninskog Tamburaškog orkestra “Branimir”, koji su se u nekoliko navrata do sada na ovoj smotri okitili najvrjednijim odličjem, a to je zlatna plaketa “Tambura Pajo Kolarić”.
Mladi ninski glazbenici ove će se godine pod ravnanjem njihove učiteljice i maestrice Ivane Burele, a u žestokoj konkurenciji od preko 50-ak tamburaških orkestara iz cijele Hrvatske, nastojati domoći zlatnog odličja. U tome će im pomoći solistica, njihova dugogodišnja suradnica i poznata osječka i hrvatska pjevačica Vera Svoboda, uz izvođenje vokalno-instrumentalne skladbe pod nazivom “Osijekom cvjetalo cvijeće”, skladatelja i tekstopisca Daniela Kopria. 
Inače, prema zadanim pravilima Ninjani će izvesti još jednu praizvedbu pod imenom “Štorije iz Dalmacije” te dvije zadane skladbe pod nazivom “Rovinjski verglaš” te “Šala”.
Kako nam je u kratkom razgovoru u jednoj od priprema za odlazak u Osijek rekla predsjednica ninskog KUD-a Branimir mr.sc. Marija Dejanović, na put će uz tamburaše krenuti i voditeljica i učiteljica mladih tamburaša Grozdana Klarin, te najvjerojatnije legenda hrvatske tamburaške glazbe i donedavni učitelji i dirigent ninskih tamburaša maestro prof. Andrej Jakuš. Osim nastupa Ninjani će razgledati kulturno-povijesne znamenitosti Osijeka i okolnih mjesta te će djelatnicima ureda tamošnjih turističkih zajednica predati razne brošure turističkih destinacija i rivijere Nin, s obzirom na to da upravo veliki broj turista s tog područja posjećuje Nin i okolicu.