Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odgođeno suđenje Jadranku Lisici zbog prijetnji smrću Zagrepčaninu

11.05.2012. 22:00
Odgođeno suđenje Jadranku Lisici zbog prijetnji smrću Zagrepčaninu


Jadranko Lisica (49), zadarski ugostitelj i vlasnik elitnog hotela Bastion, jučer je trebao sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru zbog prijetnji smrću Zagrepčaninu Goranu Živkušiću, no početak suđenja je odgođen.
Riječ je o slučaju još od prije dvije godine kada se zadarski ugostitelj “zakačio” sa stanarima “Galićevih zgrada” u Kožinu pokraj Zadra gdje i on ima apartman.
Živkušić je tada pozvao svoje prijatelje da mu pomognu postaviti dvije cijevi za oborinske vode na parkiralištu ispred apartmana, a nakon što su probili dio zidića koji dijeli parkiralište od zgrada, njima je, kako su tada izjavili policiji, prišao Lisica te ih rastjerao prijeteći im da će ih pobiti i polomiti im noge. Stanari su se požalili kako im je Lisica uzurpirao cijelo parkiralište te da je upravo on zatvorio odvod zbog čega su se oborinske vode nakon kiše slijevale u njihovo dvorište.
Novo ročište zakazano je za srpanj.
No, osim ovog sudskog postupka protiv Lisice se na istom sudu vodi još jedan zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda bivšem treneru NK Zadra, Petru Zriliću. Incident se dogodio još 2007. godine ispred jednog kafića u centru grada.