Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

dva koncerta

»Boje glasovira« i »Razigrane žice« u Koncertnoj dvorani braće Bersa

Autor: Portal ZL

05.05.2023. 14:00
»Boje glasovira« i »Razigrane žice« u Koncertnoj dvorani braće Bersa

Foto: Željko Karavida



Učenici i nastavnici Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar pripremili su dva koncerta koji će se održati u Koncertnoj dvorani braće Bersa.


Prvi, pod nazivom »Boje glasovira«, održat će se danas, a nastupit će 23 učenika glasovira, među kojim su i dobitnici nagrada na 61. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa Ena Tokić (2. nagrada), Karla Ivanković (2. nagrada) i Noa Lenkić (3. nagrada).


Drugi koncert, »Razigrane žice«, izvest će učenici gudačkog odjela škole u ponedjeljak, 8. svibnja. Nastupit će učenici na violini, violončelu i u različitim ansamblima. Učenici gudačkog odjela nedavno su nastupili na natjecanju »Daleki akordi« u Splitu, gdje su također osvojili lijepe nagrade.




Drugu nagradu osvojili su Ao Okado, Dora Dušević, Barbara Šimunić i Antonija Tudorović, dok su Luka Čačić i Nora Fantina osvojili treću nagradu.


Na međunarodnom natjecanju violončelista »Rudolf Matz« održanom u Čakovcu u travnju ove godine, učenik Viktor Hodak osvojio je drugu nagradu, a Lucija Milković priznanje