Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Policija istražuje tko je otvorio omotnicu s ponudom za gradski prostor

11.05.2016. 22:00
Policija istražuje tko  je otvorio omotnicu s  ponudom za gradski  prostor


– Ured sam napustio oko 13 sati zbog obaveza, a kad sam se sutradan u 7 ujutro vratio na posao mogao sam vidjeti da stanje te iste omotnice nije isto kao dan ranije. Pozvao sam policiju i ona je obavila očevid te razgovore sa zaposlenicima a istraga još traje, rekao je gradonačelnik Maržić
Sjednica Gradskog vijeća Paga započela je informacijom gradonačelnika Željka Maržića o tome kako je za sad nepoznata  osoba otvorila omotnicu u kojoj je bila ponuda za jedan od atraktivnih  gradskih prostora. O kojem prostoru je riječ, niti gradonačelnik, niti vijećnici nisu govorili. Naime, prije tri dana, gradonačelnik je među četiri  prispjele omotnice s oznakama „Ne otvarati prije otvaranja ponuda”,  primijetio da je jedna dijelom oblijepljena ljepljivom trakom.
– Ured sam napustio oko 13 sati zbog obaveza, a kad sam se sutradan  u 7 ujutro vratio na posao mogao sam vidjeti da stanje te iste omotnice  nije isto kao dan ranije. Pozvao sam policiju i ona je obavila očevid te  razgovore sa zaposlenicima a istraga još traje, rekao je gradonačelnik  Maržić kako bi spriječio razne interpretacije koje su se ovih dana mogle  čuti u Pagu.
Usvojili Urbanistički plan za Šimune
Oporba je izrazila sumnju da će se išta pronaći, jer su omotnice u  međuvremenu “sigurno prošle kroz mnoge ruke”. Tino Herenda iz HDZ- a rekao da su Pagom kolale priče da se već zna kome će taj atraktivan  prostor biti dodijeljen, jer su članovi obitelji nekih vijećnika već počeli  govoriti: „Ovo je naše!”. Vijećnici su pak primijetili da je nedopustivo da  omotnice s ponudama cijeli dan stoje na gradonačelnikovom stolu, a ne  pohranjene kako to zakon nalaže.
Nakon „uzbudljivog” uvoda, stvar se ipak malo stišala jer je konačno  usvojen Urbanistički plan naselja Šimuni. Govoreći o tom planu,  izrađivač Željko Predovan iz Block projekta je rekao da Šimuni, veličinom građevinskog područja, postaju naselje koje može primiti 19.000  stanovnika. Naime stambena zona iznosi 20 hektara potpuno slobodnog  prostora. UPU naselja Šimuni donijet je nakon četiri javna uvida i 40  primjedaba.
U nastavku, gradska poduzeća podnosila su svoja izvješća o radu u  2015. Tako se moglo čuti da se, iako je veliki dio Pažana priključen na kanalizacijsku mrežu, u skoroj budućnosti ne može očekivati da će Hrvatske vode financirati 300 milijuna za bio-pročišćivač za kojeg je jedan dio  vijećnika govorio kako je neophodan ako Pag misli značajnije razviti turizam. Naime, Grad Pag ne zadovoljava minimum standarda financiranja od 10.000 stanovnika.
Gradonačelnik Paga podnio je izvještaj o radu za razdoblje travanj –  prosinac 2015. Podsjetio je da je na tu dužnost stupio 27. ožujka prošle  godine, nakon izvanrednih izbora u Gradu Pagu. Podsjetio je kao je stanje na redovnom računu, dan prije stupanja na dužnost, iznosilo svega  305,162,84 kuna.
Smanjili proračunski manjak
– Stanje nepodmirenih obveza prema dobavljačima temeljem ulaznih  računa, odluka rješenja, situacija u knjizi ulaznih računa na dan 26.  ožujka 2015. iznosila je evidentiranih 3.183.120,05 kuna, a dospjelih  1.533.616,66 kuna. Stanje nepodmirenih obveza prema dobavljačima temeljem ulaznih računa, odluka rješenja, situacija u knjizi ulaznih računa  na dan 31. prosinca 2015. iznosila je:+ evidentiranih 3.625.355,91 kuna,  dospjelih 1.259.874,44 kuna. Iznos nenaplaćenih potraživanja 26. ožujka  2015. bio je u evidenciji 14.801.927,27 kuna, a dospjela potraživanja su  iznosila 10.430.545,28 kuna. Proračunski manjak na dan 31. prosinca  2015. iznosio je 594.723,24 kune, a za usporedbu na dan 31. prosinca  2014. iznosio je 665.583,24 kune, iz čega je vidljivo daje smanjen, što je u  skladu sa zahtjevom Državne revizije, rekao je Maržić dodajući kako je  Grad Pag prošlu godinu završio sa 672.559,47 kuna na svom računu.
U istom razdoblju, Geodetski zavod Rijeka izradio je pilot projekt izmjere – mjerenja i evidencije objekata, radi utvrđivanja stvarnih površina  u postupcima naplate komunalne naknade i poreza na vikendice. Sve to  kaže Maržić, rezultiralo većom naplatom, odnosno povećanjem iznosa  izvornog proračuna pa će se i nadalje nastaviti usklađivanje podataka.  Maržić je potvrdio zanimanje investitora za izgradnju turističkih  smještajnih kapaciteta u turističkoj zoni Paška rebra 3, turističkoj zoni  Kotica, i poslovnoj zoni Proboj. Od planiranih 2.901.000 kuna za komunalnu infrastrukturu, potrošeno 2.816.320 kuna.
– Prema Ministarstvu turizma na otvorene natječaje podnesene su prijave za izgradnju biciklističkih staza na području Dinjiška, te za financiranje tehničke dokumentacije za uređenje plaža u gradu Pagu i uređenje  obale na području Bašaca u Pagu. Nakon Odluke Gradskog vijeća o osnivanju trgovačkog društva za pružanje audio usluga, pokrenuo sam postupak za registraciju istog kod Trgovačkog suda u Zadru. Postupak je u tijeku, rekao je Maržić aludirajući na ponovno osnivanje nove radio – postaje u Pagu.
Na kraju, Gradsko vijeće Paga imenovala je Odbor za hrvatske branitelje. Za predsjednikaka je izabran Domagoj Vičević, a za njegovog zamjenika Edo Komadina. Članovi odbora su: Ivo Fačini, Teo Bukša i Silvano  Kuković.