Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gradski novac preusmjeriti najpotrebitijima

11.05.2017. 22:00
Gradski novac preusmjeriti najpotrebitijima


Zadarski ogranak Hrvatske socijalno-liberalne stranke predstavio je na konferenciji za medije program za lokalne izbore pod nazivom “Bolji Zadar”. O programu su govorili HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Nino Dellavia i kandidati za njegove zamjenike Ivica Žuvela i Marina Marić.
– Ovaj program rezultat je dugogodišnjeg rada HSLS-a u Zadru, osluškivanja potreba građana i konzultiranja niza stručnjaka. Radi se o zaokruženoj viziji Grada, temeljenoj na preusmjeravanju gradskog novca prema najpotrebitijim skupinama građana i nerazvijenim dijelovima grada. Program predviđa niz mjera za povećanje zaposlenosti, korjenite promjene u radu uprave i gradskih poduzeća te smanjenje režija i nameta u poslovanju, rekao je HSLS-ov kandidat za gradonačelnika.
Dellavia je istaknuo kako je uvjeren da će Zadrani prepoznati kvalitetu programa, izaći na izbore u što većem broju i glasati za bolji Zadar.
Ivica Žuvela govorio je o nužnosti poboljšanja zdravstvene i socijalne skrbi u svim dijelovima grada.
– Naša je obveza brinuti o starijima i nemoćnima, ali i ulagati u cjeloživotno obrazovanje i zapošljavanje starijih. Nužna je izgradnja Doma za beskućnike, kao i Centra za boli za pacijente u terminalnoj fazi bolesti. Nužna je obnova infrastrukture domova zdravlja, uvođenje dežurne stomatološke službe, uspostava pomorske medicinske službe, poboljšanje pristupa primarnoj i hitnoj zdravstvenoj zaštiti. Vrhunski medicinari masovno bježe iz Zadra i nizom mjera planiramo zaustaviti taj bijeg, rekao je Žuvela.