Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Povijesni prvi Dan škole Zadarski otoci

Autor: Katina Vrsaljko

11.06.2010. 22:00
Povijesni prvi Dan škole Zadarski otoci

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iako sada rijetko tko misli na Novu godinu i ostale zimske radosti, sve je oduševio igrokaz “Dolazak Nove godine”, koji je pripremila učiteljica Anamarija Botica Miljanović, a koji je osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju Lidrano i sudjelovao na Državnoj smotri Lidrano. Izveli su ga prvašići Ema Žilavec, Lovre Medanić i Matea Milovac
OŠ Zadarski otoci jučer je učeničkom priredbom i dodjelom priznanja najuspješnijim učenicima prvi put obilježila Dan škole. To je najavljeno kao pisanje jedne nove povijesti, jer škola Zadarski otoci postoji već dugo, a napokon je dobila svoju matičnu škole na Bilom brigu koju pohađa 710 učenika.
Program je otvoren Lijepom našom u izvedbi velikog školskog zbora pod voditeljstvom učiteljice Sunite Jerak i minutom šutnje za poginule branitelje te pozdravnim govorom ravnatelja Branka Matuline.
Uslijedila je Brojalica o prometnim znakovima u izvedbi prvašića, koja je već oduševila na državnom natjecanju “Sigurno u prometu”, koje se održavalo baš u OŠ Zadarski otoci. Nakon simpatičnih rima o pojedinim znakovima, Jelena Helena Knežević, učenica 6.b razreda recitirala je pjesmu “Knjiga”, koju je napisao učitelj hrvatskog jezika Venci Lukin.
Iako sada rijetko tko misli na Novu godinu i ostale zimske radosti, sve je oduševio igrokaz “Dolazak Nove godine” koji je pripremila učiteljica Anamarija Botica Miljanović, a koji je osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju Lidrano i sudjelovao na Državnoj smotri Lidrano. Izveli su ga prvašići Ema Žilavec, Lovre Medanić i Matea Milovac.
Potom su na pjesmu “Kad naš brod plovi” zaplesali mornarići 2.d razreda koje je uvježbala njihova učiteljica Emilija Wertheim. Laura Kurić, učenica 5.b razreda i članica literarne skupine pod voditeljstvom Vjekoslava Bradvice, pročitala je svoj sastav “Na svići” o tužnoj strani života na moru.
Ponovno su na pozornicu stali mali glumci iz 1.a razreda i odigrali igrokaz “Slon i bubamara” za koji ih je uvježbala učiteljica Marija Ramov.
Nakon pjesme “Moja je škola”, koju je izveo veliki školski zbor, “Norveški ples” otplesale su učenice 3.a razreda koje vodi učiteljica Suzana Peroš. Pjesmu Vencija Lukina “Ljeto u Dalmaciji” recitirala je Lara Nekić iz 5.a, a učenice Jelena Helena Knežević i Nika Baždarić pozvale su sve na veselje pjesmom “Hajde da ludujemo ove noći”.
Uslijedila je dodjela priznanja učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a na koje su učitelji i roditelji posebno ponosni. Priznanja su dobili: Ema Žilavac, Lovre Medanić, Matea Milovac, Klaudija Pušelja, Jure Špralja, Petra Knez, Lucija Župan, Jelena Ćuka, Lucija Grbić, Nives Jurić, Luka Karamarko, Marko Veselčić, Petar Stanić, Josipa Buljat, Mateo Josipović, Anđela Žužić, Sara Šoša, Tomislav Žuža, Marko Štrbac, Antonijo Goja, Matej Goja, Kristina Jurin i Ivona Babić te ženska rukometna ekipa i muška nogometna ekipa.
Do sljedeće priredbe koju će učenici početi pripremati odmah nakon ljetnog odmora, publiku su ispratili zboraši s pjesmom “Jedna je Hrvatska” i prvašice s pjesmom “Kad se male ruke slože”.