Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Luka Baričević i društvo na kraju osmi

11.06.2012. 22:00
Luka Baričević i društvo na kraju osmi


Hrvatski četverac na pariće, u kojem je veslao i predstavnik zadarskog Jadrana Luka Baričević, nije uspio ispuniti očekivanja i plasirati se u finale Europskog juniorskog prvenstva koje se od 8. do 10. lipnja održalo na Bledskom jezeru u Sloveniji. Zdravstveni problemi na početku natjecanja našu su posadu koštali zapaženijeg plasmana i borbe za odličja te se na kraju morala zadovoljiti drugim mjestom u B finalu, odnosno osmim ukupno.
Iako sastavljen od juniora prve godine, četverac u kojem su zajedno s Baričevićem sjedili Ante Ančić iz Mornara te Tomislav Šain i Roko Šitum iz Mladosti u više je navrata ove sezone zaslužio epitet izglednog kandidata za pobjedničko postolje. No, na Bledu je krenulo loše već nakon prve utrke…
Štroker posade Tomislav Šain završio je u bolnici, zbog čega je na njegovo mjesto morao uskočiti Darko Privrat (Medulin). Utrku eliminacija naši su okončali na trećem mjestu iza Italije i Mađarske, zaostavši za pobjednikom pet sekundi. Tako su bili primorani na repasaž u kojem zauzimaju drugu poziciju i vade ulaznicu za polufinale. U ovoj fazi, međutim, četvrtim su mjestom izgubili šanse za plasman u borbu za odličja te su u nedjelju, posljednjeg dana regate, veslali B finale u kojem su za slavljenicima iz Rusije zaostali 0.12 sekundi. Epilog spomenutih događaja bilo je ukupno osmo mjesto, pa će perspektivni hrvatski četverac novu priliku za dokazivanje potražiti u kolovozu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu.
U Jadranu su se nadali da će nakon lanjske bronce Mile Čakaruna i Mate Ledenka (u četvercu bez kormilara) njihov veslač ponovno donijeti odličje s Europskog prvenstva, no na drugoj se smotri najboljih juniora Starog kontinenta Baričeviću i kolegama iz reprezentacije ispriječila neočekivana i, pokazalo se, nepremostiva prepreka.