Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Terraneo festival i ove godine centar svih ljetnih događanja

11.06.2012. 22:00
Terraneo festival i ove godine centar svih ljetnih događanja


Posljednji krug objave izvođača samo je potvrdio kako će Terraneo festival u Šibeniku i ove godine biti centar svih ljetnih događanja. Thievery Corporation, Groove Armada i MJ Cole samo su dio zanimljivog popisa koji će naše susjedstvo, uz Garden u Tisnome dodatno obogatiti za klupske sadržaje kakvih je u toj regiji posljednjih godina itekako nedostajalo.
U Hrvatsku zahvaljujući direkciji Terranea nakon sedam godina stiže bend Thievery Corporation, elektronički kolektiv predvođen poznatim producentskim dvojcem Robom Garzom i Ericom Hiltonom. U kratko vrijeme su postali jedno od najvažnijih i najutjecajnijih imena na elektroničkoj sceni, a njihova glazba sinonim za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih elemenata poput duba, acid jazza, reggae, bossa nove i orijentalne glazbe s lounge i downtempo estetikom. Njihovi atraktivni nastupi pravi su vizualno-scenski spektakl, a uključuju dvadesetak muzičara koji na vrlo moderan način kombiniraju različite tradicije i kulture. Široj javnosti Thievery Corporation poznati su i po snažnom društvenom angažmanu, antiglobalističkom aktivizmu i kritici suvremenog kapitalizma.
Također, tu je i Groove Armada, elektronički duo iz Londona, u sastavu Andy Cato i Tom Findlay, nazvan po londonskoj diskoteci iz 70-ih; tijekom posljednjeg desetljeća ovaj je dvojac stekao status jedne od najtraženijih i najprodavanijih dance grupa. Nakon višegodišnje dominacije top listama i festivalima, 2010. su redefinirali zvuk svojim šestim studijskim albumom, “Black Light”. Malo je svjetskih DJ-a koji su nastupali pred tolikim brojem ljudi na svim krajevima svijeta poput ovog dvojca.
Godinu dana nakon zagrebačkog koncerta, u Šibeniku će svirati i planetarno poznati njujorški garage-punk-blues trojac The Jon Spencer Blues Explosion. Pjevač i gitarist Jon Spencer, prethodno član noise punk grupe Pussy Galore, udružio se s Judom Bauerom na gitari i bubnjarom Russellom Siminsom i nastao je bend koji je postao jedan od glavnih nositelja “buma” alternativnog rocka u Americi 90-ih. U to doba redovito su bili na glasu kao “najbolji live bend na svijetu”, u što će se moći iz prve ruke uvjeriti domaća publika i po treći put uživo čuti ovaj vodeći nezavisni garage-blues-punk bend s kraja prošlog tisućljeća. Najavljeni su još i Wild Beasts – engleski indie rock bend s dosad tri objavljena albuma, zatim 65daysofstatic, instrumentalni post-rock i math rock bend iz Sheffielda, Beardyman, Yip Deceiver, te bendovi iz regije Goribor, Cinkuši, Mika Male, Vuneny i Žoambo Žoet Workestrao.
Kada se uz već poznata imena The XX, The Roots, The Ting Tings, The Vaccines, ali i Parova Stelara ubroje i ovi gore navedeni, ne preostaje ništa drugo nego ugrabiti svoju ulaznicu na vrijeme. Cijena festivalske ulaznice do početka festivala iznosi 440 kuna, a cijena ulaznice za šest dana boravka u kampu 200 kuna. U Zadru karte se mogu nabaviti u svim prodavaonicama koje su u sustavu Eventima.