Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Antić ostaje bez kuće kojom je sinu jamčio za kredit

Autor: Suzana Bandić

11.06.2013. 22:00
Antić ostaje bez kuće kojom je sinu jamčio za kredit

Foto: Zvonko KUCELIN



Stanislav Antić, jedan od najpoznatijih zadarskih gospodarstvenika kojeg javnost poznaje kao osnivača i dugogodišnjeg direktora nekoć najuspješnije tvrtke na ovom području »SAS«, našao se u financijskim problemima zbog čega mu je kuća u Diklu završila na bubnju.
Ovrhu nad njegovom imovinom pokrenula je slovenska Factor banka iz Ljubljane kod koje je njegov sin za potrebe poslovanja tvrtke Adex nautika podigao kredit. Otac je sinu kao jamstvo za kredit ustupio dvoetažnu kuću s okućnicom ukupne površine od 671 metar četvorni. No, zbog tržišnih turbulencija i izmjene zakona tvrtka se našla u problemima zbog čega Antić mlađi nije uspijevao podmirivati na vrijeme prispjele rate kredita.
Izračunavši da dug s kamatama iznosi oko sedam milijuna kuna banka je na sudu krenula potraživati svoje, a kako je taj iznos u ovim teškim, kriznim vremenima, Antićima bio nedostižan, kuća je otišla u prodaju. Jučer je održana i prva javna dražba na kojoj je početna cijena kuće procijenjena na 4.458.908 kuna. Na ovom prvom ročištu, međutim, osim Stanislava Antića i opunomoćenice Factor banke, odvjetnice iz zagrebačkog ureda Buterin i Posavec nije se pojavio nitko drugi.