Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zbog lokalnih izbora neće biti manifestacije o maslinarstvu

Autor: Velimir Brkić

11.06.2013. 22:00
Zbog lokalnih izbora neće biti manifestacije o maslinarstvu

Foto: Velimir BRKIĆ



U Kaštelu Benković u Benkovcu jučer je predstavljen program 3. benkovačkog kulturnog ljeta. Manifestacija počinje 13. lipnja na Dan grada i nebeskog zaštitnika sv. Ante, koncertom Marijana Bana na Trgu domovinske zahvalnosti.
Vodič kroz »Benkovačko kulturno ljeto 2013«, koji je tiskan u 10 tisuća primjeraka, predstavili su direktor Turističke zajednice Vanja Čvrljak te gradonačelnik Branko Kutija sa zamjenicima Franom Tokićem i Svemirom Vrsaljkom.
– Zbog ovogodišnjih lokalnih izbora i ostalih događanja, neke nove manifestacije, poput one koja bi okupljala vrhunske proizvođače maslinovog ulja po uzoru na spektakularni Vinfest, bit će planirane za narednu godinu, najavio je novi-stari benkovački gradonačelnik Kutija.
Inače, u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta i ove godine održat će se brojna događanja, kao što su Večer klapske pjesme, Etno festival, Benkovac fest, Ravnokotarska fišijada, Vinfest, Bukara Benkovac, Beenkovac-janjetina&jaretina, Puževim korakom, Miss sela, Gastro festival Benkovački prisnac.
Kulturno ljeto obilježit će kazališne predstave i koncerti na kojim će nastupiti Marijan Ban, Deris Jam i Martine Thomas. Najveći koncert priprema se za Dan domovinske zahvalnosti, a Benkovačko kulturno ljeto završit će 17. kolovoza rock koncertom Vlajternativa.
– Program je namijenjen svim generacijama, od onih najmlađih do nastarijih, onih s različitim ukusima i okusima, željama i nakanama. Dakako za sve građane, znatiželjnike, prolaznike, goste i turiste u sve poželjnijoj destinaciji, osobito tijekom održavanja nadasve bogatog Benkovačkog kulturnog ljeta, poručio je Čvrljak te zaključio.
 – Cilj je benkovački kraj promovirati kao odredište etno i eko turizma.