Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Idu dalje radovi i sudski sporovi

11.06.2016. 22:00
Idu dalje  radovi i sudski  sporovi


– Prihvatili su prijedlog gradonačelnika da se cesta dovrši, a kada se sudski sporovi okončaju postupit ćemo u skladu sa sudskom odlukom. Ipak, je izgradnja ove prometnice u interesu svih građana. Otkupi su mukotrpni treba razumjeti te ljude, nikome nije drago kada im se uzima od terena, ali je ovo za dobrobit svih, obrazložio je Kasap
Nakon višegodišnjeg otezanja, ponovno su počeli radovi u  bivšoj Bihaćkoj ulici, sadašnjoj Ulici Borka Šarlije Kese, što je na kolegiju  gradonačelnika istaknuo gradski pročelnik Darko Kasap.
– Važno nam je da smo konačno riješili taj problem sa stanarima. Sudski sporovi još uvijek traju, a zahvaljujući razumijevanju stanara uspjeli  smo nastaviti s radovima. Prihvatili su prijedlog gradonačelnika da se  cesta dovrši, a kada se sudski sporovi okončaju postupit ćemo u skladu  sa sudskom odlukom. Ipak, je izgradnja ove prometnice u interesu svih  građana. Otkupi su mukotrpni treba razumjeti te ljude, nikome nije drago kada im se uzima od terena, ali je ovo za dobrobit svih, obrazložio je  Kasap.
Nastavak radova u Ulici Borka Šarlije Kese obuhvatio je rušenje zidova  do granica punog profila ceste jer se planira izgraditi prometnica s tri  trake, odnosno s trakom za skretanje u lijevo na raskrižju sa Splitskom  ulicom. U planu je izgradnja nogostupa s kompletnom infrastrukturom.
– I za stanare Ulice Borka Šarlije Kese u intersu je da se radovi što prije  dovrše kako bi ispred svojih obiteljskih kuća imali kompletno obnovljenu cestu, dodaje Kasap.
Hoće li se radovi nastaviti tijekom ljeta još uvijek nije poznato jer se  tek treba dogovoriti sa izvođačem radova, Lavčevićem.
– Najprije treba dovršiti Splitsku ulicu. Rok je bio 15. lipnja, ali će se radovi produžiti za 10-ak dana, a trebali bi biti gotovi do kraja mjeseca.  Svakodnevno smo u kontaktu s izvođačem i nadamo se kako dužih čekanja neće biti. Zadar će tada konačno dobiti obnovljenu prometnicu, sa  pripadajućim nogostupom, rasvjetom, jer je prijašnja bila u katastrofalnom stanju, rekao je Kasap.
Sredstva u proračunu za dovršetak Ulice Borka Šarlije Kese osigurana  su i radovi ne bi trebali doći u pitanje.
A trenutno se na raskrižju Splitske ulice postavlja semafor. Gradilištem  i radovima nisu oduševljeni tamošnji stanari. Jedna stanarka požalila  nam se kako su radnici jako bezobrani, budu sat vremena na gradilištu i  odu, a radovi stoje, kasne, cesta je prokopana. Ni autobus ne može uredno tamo prometovati. No, uskoro će se ova dionica pustiti u promet, a  Zadar će dobiti prometnocu na ulazu u grad, kakvu zaslužuje.