Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Crvena jabuka pjevala za Nadu i Porat

Autor: Irena Jurjević

11.07.2008. 22:00
Crvena jabuka pjevala za Nadu i Porat

Foto: Vedran SITNICA



Nakon TBF-ovaca i Miše Kovača pod motom „Nema sretnih droga“ na Trgu 5.  bunara u petak je nastupila i Crvena jabuka. Radi se o četvrtom koncertu u organizaciji udruga Porat i Nada, a čija posjećenost u petak nije bila nimalo manja nego prijašnjih puta. Do kasnih noćnih sati uz poznate hitove Crvene jabuke zabavljali su se brojni Zadrani, a kako doznajemo od Siniše Kabića, predsjednika udruge, kroz mjesec dana možemo ponovno očekivati ‘nešto slično’. Također, u planu je i održavanje filmskih večeri u prostorijama kluba na Trgu 5. bunara.
Četvrti koncert održan je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zloporabe droga, koji se obilježava 26. lipnja, ali zbog problema s organizacijom za taj datum, prebačen je nešto kasnije.
– Na ovaj način želimo se približiti mlađoj populaciji, komunicirati s njima, a i javnosti još jednom predstaviti Udruge „Porat“ i “Nada”. S druge strane, u slučaju da netko upadne u problem, može potražiti pomoć kod nas bez nekog straha i brige da smo nekakva daleka institucija,  pojasnio je Kabić.
Inače, svi zainteresirani za bilo kakve informacije mogu se obratiti u udrugu Porat na Trgu 5. bunara. Članovi udruge su tijekom koncerta nosili prepoznatljive majice s porukom, po čemu ih se lako dalo primijetiti:
– Koncert se zove „Nema sretnih droga“. Taj naziv nam se jako svidio, a radilo se o sugestiji iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. Majice su isto tu. Svi ih traže, svi ih vole, a mi ih nosimo, sa smješkom je zaključio Kabić.