Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Surać: Volio bih prvenstvo otvoriti s Hajdukom na Stanovima

Autor: Drago Bajković

11.07.2008. 22:00
Surać: Volio bih prvenstvo otvoriti s Hajdukom na Stanovima

Foto: Vedran SITNICA



Puno bolja varijanta je da u prvom kolu igramo s Hajdukom na Poljudu kao gosti, nego na Šubićevcu kao domaćini, kazao je Surać
U četvrtak navečer nogometaši i vodstvo Zadra vratili su se s desetodnevnih priprema u Sloveniji. Jučer je bio slobodan dan, a već danas Zadrani nastavljaju s treninzima. Izabranici Dalibora Zebića u tri ogledne utakmice pokazali su zavidnu formu za ovu fazu priprema, dvaput su remizirali (Rudar i Slask), a jednom pobijedili (Cracovia). Kapetan Jakov Surać nije krio zadovoljstvo odraženim u Deželi.
– Oduševljeni smo smještajem i sadržajima koje smo imali u Sloveniji. Kada je to tako onda je lakše podnositi napore priprema i odsutnost od kuće. Nemam niti jednu zamjerku, samo pohvale na njihov račun – kazivao je jučer ujutro Surać.
Također se Zadrov kapetan osvrnuo na tri ogledne utakmice koje su igrali na pripremama u Sloveniji.
– Dojam je odličan. Po svemu sudeći zaželjeli smo se nakon teških uvodnih priprema lopte i igranja pa smo u utakmicama letjeli terenom. Stvarno moram pohvaliti suigrače s kojom su ozbiljnošću odradili ove pripreme u Sloveniji. Nije bilo nikakvog zabušavanja, svi su maksimalno išli na svakom treningu. Što se tiče rezultata u tim oglednim utakmicama uvijek naglašavam da on nije u prvom planu, već je cilj da se osjeti igra i naravno da se nitko ne ozlijedi jer to može itekako unazaditi pripreme. U sve tri utakmice bili smo bolji suparnik, dvaput smo remizirali, a jednom pobijedili. Mogli smo na kraju pobijediti u sve tri utakmice, ali to i nije toliko bitno kao igra koju smo prezentirali. Naravno da je lijepo i korisno pobjeđivati u tim utakmicama, ali nije primarno.
Slaže se Surać da bi najavljeni odlazak Želimira Terkeša itekako oslabio Zadra.
 – Naravno da Terkešu želim što bolji transfer koji će najvjerojatnije i ostvariti. S Terkešom se ne bih niti malo pribojavao kako će biti u prvenstvu. S obzirom da on odlazi moramo svakako dovesti iskusnu špicu kojoj neće biti nimalo lako barem približno ponoviti njegov učinak. Imamo dosta mladih igrača željnih dokazivanja i smatram da ćemo u prvenstvu dobro broditi.
Razlog optimizmu su i potpuni oporavci Dragana Župana i Ferde Milina.
– Milin i Župan su se u potpunosti oporavili i njih dvojica kada su zdravi za nas predstavljaju velika pojačanja. Ma uopće se ne bojim za nas jer su ove pripreme pokazale da imamo “fajterski” pristup i da s nama nitko neće lako izaći na kraj.
Surać se slaže s inicijativom iz Stanova da se zamijene domaćinstva s Hajdukom.
– Najviše bih volio da prvo kolo igramo s Hajdukom na Stanovima. Međutim s obzirom da je upitno hoće li radovi biti završeni i hoće li Stanovi dobiti licenciju ne čudi me inicijativa iz kluba da zamijenomo domaćinstvo s Hajdukom. Puno bolja varijanta je da u prvom kolu igramo s Hajdukom na Poljudu kao gosti, nego na Šubićevcu kao domaćini. Moram naglasiti kako se svi nadamo da će rekonstrukcija Stanova biti završena u roku i da ćemo igrati pred svojom publikom čija nam podrška puno znači.
Slijedi završnih petnaest dana priprema.
– Ovo je također vrlo važno razdoblje kada se moramo što bolje uigrati i osjetiti loptu. Koliko čujem, igrat ćemo i dvije lakše utakmice sa suparnicima s područja županije. To je prigoda da se napadači raspucaju i što bolje pripreme za početak prvenstva – kazao nam je na kraju Surać.