Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dijana Maretić pobjednica Benkovac Festa 2009

Autor: Katina Vrsaljko

11.07.2009. 22:00
Dijana Maretić pobjednica Benkovac Festa 2009

Foto: Vedran SITNICA



U povodu Dana grada Benkovca u subotu je sedmi put održan Benkovac fest, festival glazbenih amatera u organizaciji Radija Benkovac, pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Turističke zajednice.
Prvo mjesto na ovogodišnjem festivalu osvojila je Dijana Maretić s pjesmom “Daj šta daš”, a ocjenjivački žiri njezin nastup ocijenio je maksimalnim brojem bodova. Drugo mjesto pripalo je Mati Vidiću za izvedbu pjesme “Marina”, a treća je bila Tea Viduka, koja je publiku zapalila s pjesmom “Ako poludim”.
I ovaj put mlade glazbene nade bodrila je brojna publika, koja je, kako je pokazao “pljeskometar”, najjačim pljeskom nagradu donijela Antoniji Rosan koja je otpjevala pjesmu “Krivi spoj”.
Dogradonačelnik Benkovca Mirko Erstić bio je zadovoljan ovogodišnjim festivalom, kako pjevačima i organizacijom, tako i brojnom publikom koja se uvijek rado odazove na ovu manifestaciju.
– Naši građani i mladi pjevači odlično su prihvatili ovu manifestaciju. To nas jako veseli, jer naš cilj je potaknuti mlade da se bave glazbom, rekao je Erstić.
Žiri je ocjenama od 1 do 10 ocjenjivao intonaciju, dinamiku, ritmiku i scenski nastup. U žiriju su sjedili benkovački glazbenici Josip Bilić, Ivan Čerina, Slavko Čerina, Mile Marić te dogradonačelnik Erstić, direktor Radio Benkovca Marin Lepur i prošlogodišnja pobjednica Anamarija Šimunac koja je izvedbom pjesme “Ruža u kamenu” još jednom opravdala prošlogodišnju titulu pobjednice.
Od prijavljenih 28 u završnicu je ušlo 17 mladih pjevača iz Benkovca i drugih dijelova Zadarske županije koji su se borili za staklene statue. Izvođače je vjerno pratila grupa Joy, a voditeljski dvojac Anđela Sarađen i Mihovil Mijo Brković duhovitim upadicama pomogli su izvođačima u otklanajanju treme.
Plesno umijeće pokazale su i gošće iz Pakoštana, djevojke iz plesne skupine Studio K2.
Benkovac fest 2009. zasigurno je kod potencijalnih pjevača u publici probudio želju da se i sami prijave iduće godine te svojim sugrađanima pokažu što znaju.