Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dodjela diploma za 108 maturanata Gimnazije Franje Petrića

Autor: Irena Jurjević

11.07.2010. 22:00
Dodjela diploma za 108 maturanata Gimnazije Franje Petrića

Foto: Josip PEDIŠIĆ



U petak navečer u dvorištu Muzeja Antičkog stakla održana je dodjela diploma za 108 maturanata gimnazije Franje Petrića.
To je inače dvadeset i četvrta generacija maturanata Gimnazije Franje Petrića, a ovo je ujedno bila i prva dodjela u sklopu prostora Muzeja antičkog stakla čije vodstvo im je u potpunosti izašlo u susret s cjelokupnom logistikom. Do sada su se dodjele održavale na terasi bivšeg kluba Gotham.
Također, dodijeljena su i priznanja najboljim učenicima, pa je tako učenicom generacije proglašena Lucija Kovačević. Nagradu FER-a na temelju brojnosti upisa i uspješnosti studiranja primio je Danijel Teslić. Naime, FER-ova nagrada svake godine odlazi u ruke najuspješnijih učenika hrvatskih škola, a Gimnazija Franje Petrića može se pohvaliti da su njezini učenici redoviti korisnici prava upisa bez polaganja prijemnog ispita. Oboje učenika uz priznanja, primili su vrijedne primjerke knjiga, a one su uručene i najuspješnijim učenicima škole, odnosno onim učenicima koji su sve četiri godine prošli s odličnim, ali i imali uzorno ponašanje.
U sklopu svog govora ravnatelj Gimnazije Zdravko Čurko pohvalio je uspjeh svojih učenika na državnoj maturi koji je bio iznad hrvatskog prosjeka, a uz ceremonijalni dio održan je i onaj zabavni. Svoj nastup imao je maturant Luka Stipanov, a s dvije pjesme mnogobrojne učenike i njihove roditelje podario je i zbor učenika vođen profesoricama škole.