Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Opljačkane tijekom subotnje špice na Kalelargi

Autor: Minja Gugić

11.07.2010. 22:00
Opljačkane tijekom subotnje špice na Kalelargi

Foto: Zvonko KUCELIN



Osim na Kalelargi, lopovi su pljačkali po plažama, provaljivali u apartmane iz kojih su gostima ukrali čak i putovnice. Provale i krađe u manje trgovine, ali i trgovačke centre postale su svakodnevica
Kako se zahuktava turistička sezona, tako, nažalost, kao i svakog ljeta u zapisniku PU zadarske iz dana u dan na području cijele županije imamo sve više provala i krađa. Iz PU zadarske stalno upozoravaju i pozivaju na oprez, a na meti lopova najčešće se upravo strani, ali i domaći gosti.
No, kao i uvijek provaljuje se i u ugostiteljske objekte, ali i trgovine.
Tako je, primjerice, tijekom noći s petka na subotu u mjestu Lišane Ostrovičke nepoznati počinitelj provalio u dva metalna spremišta za plin u blizini trgovina „Bakmaz” i „Sonik” te je odnio više boca plina za domaćinstvo. Šteta je oko 23 tisuće kuna.
Tijekom subote provaljeno je u obiteljsku kuću u vlasništvu 59-godišnjakinje u mjestu Karin Gornji te joj je ukraden manji novčani iznos i mobitel “nokia”. Sveukupno je ostala “lakša” za preko tisuću kuna, a u vremenskom razdoblju od 28. prošlog pa do 9. ovog mjeseca u marini „Kornati” u Biogradu, nepoznati počinitelj je s broda marke “canchi seraldo 36” u vlasništvu 49-godišnjaka odnio gumeni čamac marke “arimar”. Materijalna šteta je tri tisuća kuna.
Novčanik s osobnim dokumentima ukraden je u subotu oko 10.30 sati u trgovini “Terranova” na Kalelargi. Bio je dovoljan tek trenutak nepažnje 27-godišnjakinje koja je opljačkana za iznos od oko tisuću kuna. Samo dva sata kasnije, također, u gužvi na Kalelargi spretni je džepar opljačkao 71-godišnjakinju kojoj je iz torbice odnio novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Njoj je pričinjena šteta od čak 12 tisuća kuna. Na mjesnoj plaži u Petrčanima kraj Zadra u subotu oko 14 sati opljačkan je 62-godišnjak. Njemu je ukradena torba u kojoj se nalazila odjeća, novčanik s manjim novčanim iznosom i osobni dokumenti. On je krađu prijavio policiji i štetu procijenio na oko tri i pol tisuće kuna. Tijekom noći u subotu u mjestu Kožino iz apartmana je nestala ženska torbica sa sunčanim naočalama, digitalnim fotoaparatom i putovnicama te manja količina novca u vlasništvu 27-godišnjaka i 29-godišnjaka. Oni su opljačkani za iznos od 11 tisuća kuna. Iz prostora hale tvrtke “Regionalna veletržnica” d.o.o. u Benkovcu nepoznati je počinitelj tijekom proteklih par dana odnio punjač za akumulatore viličara marke “iskra” koji je vrijedan deset tisuća kuna. Deset aluminijskih sjedalica nestalo je s terase ispred slastičarnice “Lido” na Trgu hrvatskih velikana u Biogradu tijekom subotnje noći. Vlasnik je rekao policiji da mu je pričinjena šteta od oko dvije i pol tisuće kuna. 60-godišnjakinja je jučer prijavila da joj je dan ranije tijekom prijepodnevnih sati u Trgovinskom centru “Interspar” u Zadru nepoznati počinitelj iz torbe neopaženo izvukao novčanik sa 90 kuna, bankovnom karticom s PIN-om, vozačkom, putovnicom, prometnom i knjižicom vozila, potom je utvrdila da je i na bankomatu s bankovnom karticom podignuta manja količina novca.
Ista se stvar dogodila i u supremarketu “Plodine” u ulici Hrvatskog sabora u Zadru gdje je pokradena 59-godišnjakinja, kojoj je iz otvorene torbice ukraden novčanik u kojem se nalazio manji novčani iznos i osobne isprave.