Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Antivaterpolisti i neplivači broje sitno

11.07.2012. 22:00
Antivaterpolisti i neplivači broje sitno


Do sada smo zaprimili prijave deset muških i četiri ženska sastava. Nadamo se da će do 21. srpnja ta brojka još narasti jer VAK”AN”ZA je više od samo sportskog natjecanja – kazao je Borut Gatara


Od 21. srpnja  do 11. kolovoza zadarski  Poluotok ponovno će živjeti  s vaterpolom. Popularni Vaterpolski amaterski kup  “antivaterpolista i neplivača” zadarskog akvatorija  ove će godine doživjeti svoje peto izdanje, a kako će  izgledati manifestacija koja  tradicionalno objedinjuje  sport i zabavu saznali smo  na jučerašnjoj tiskovnoj  konferenciji, na kojoj su  medije pozdravili organizatori iz Društva športske rekreacije Osmijeh za-Dar.
– Ove godine muški dio  turnira počet će 22. srpnja,  dan nakon ždrijeba skupina  koji će se održati na terasi  kafića Kult i Dišpet u Varoši, dok žene s natjecanjem započinju tjedan dana  kasnije. Pravila ostaju ista  kao i prijašnjih godina, teren će ponovno biti postavljen uz mul zadarske  rive, a muški i ženski turniri  igrat će se odvojeno sve do  11. kolovoza, kada su na  rasporedu finala – upoznaje  nas Borut Gartara, prvi čovjek organizacije  VAK”AN”ZA-e 2012.
Pored sportskog, Gatara  je naglasio zabavni te turistički aspekt turnira koji  se svrstava među najveće  amaterske vaterpolske revije na Jadranu.
– Paralelno sa sportskim  dijelom, turnir će ponovno  obilovati zabavnim programom koji će se događati u  Varoši: u kafićima Kult i  Dišpet, u Maraschinu, odnosno u Bamboo Beach  Clubu na Puntamici. Također, nećemo zaboraviti  niti na ekološke akcije i  turističku promidžbu Zadra  i Županije.
Od novosti vezanih za  ovogodišnju  VAK”AN”ZA-u organizatori su istakli “live stream”  putem kojeg će zaljubljenici  u loptanje na vodi na terasama kafića u Varoši moći  pratiti izravne prijenose  utakmica, odnosno informaciju da je u pripremi i  turnir Prvenstva Dalmacije  za vaterpoliste amatere.
– Diljem Jadranske obale  igra se niz sličnih turnira.  Stoga smo došli na ideju  organizirati turnir u Zadru  koji bi nazvali neslužbenim  Prvenstvom Dalmacije u  amaterskom vaterpolu.  Stupio sam u kontakte s  organizatorima dubrovačke Divlje lige i ostalih  natjecanja te ćemo do kraja ljeta pokušati realizirati  ovu ideju – kazao je Gatara.
Nakon Gatare Loreta  Bačić i Jure Dvornik, članovi DŠR Osmijeh za-Dar  i sudionici natjecanja, novinarima su opisali svoje  dojmove s dosadašnjih izdanja turnira te pozvali  zainteresirane da se prijave u što većem broju.
– Do sada smo zaprimili  prijave 10 muških i četiri  ženska sastava. Nadamo se  da će do 21. srpnja ta  brojka još narasti jer  VAK”AN”ZA je više od  samo sportskog natjecanja. Radi se o turniru na  kojem je zabava u prvom  planu i siguran sam da je  neće izostati niti ove godine – poručio je Dvornik.