Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Donacija koja je svima izmamila osmijeh

11.07.2012. 22:00
Donacija koja je svima izmamila osmijeh


Ova donacija je najavila i niz drugih koje spremamo da bismo uredili ovu zgradu koja je i sama sagrađena od donacije SAS-a prije Domovinskog rata. Sada se spremamo urediti ovdje hitni prijem, igraonicu, a kupujemo i novi ultrazvuk – i to sve iz donacijskih sredstava, kazao je Nekić


Šezdeset knjiga i  slikovnica uručeno je danas ravnatelju Opće bolnice Zadar bolnice dr. Dariju Nakiću u sklopu projekta  „Knjigama do osmjeha” Zaklade policijske solidarnosti.
Knjige su uručili upravitelj  Zaklade i savjetnik ministra  unutarnjih poslova Dubravko Novak i načelnik Policijske uprave zadarske, član  upravnog odbora Zaklade  Darko Car, a one su namijenjene malim pacijentima  dječjeg odjela kako bi im  boravak u bolnici bio što  lakši.
– U povodu 125. godišnjice  Opće bolnice Zadar koja se  slavi ove godine kao i zbog  velike zadaće ove ustanove  upravni odbor zaklade je  odlučio da se ove knjige daruju Pedijatrijskom odjelu  zadarske Opće bolnice. Mi  ne mislimo da je ovo neki  veliki bogati dar, ali s ove  strane želimo pokazati da mi  u policiji imamo razumijevanja i za šire interese  društvene zajednice, kazao  je Dubravko Novak.
Na novinarski upit je li  imao problema s ministrom  u pripremi ove akcije, s obzirom na to da je neki dan u  Saboru izjavljeno kako je  ova vlada protiv djece, Novak je kazao kako oni u policiji nemaju političke opcije.
– Ministar možda ima, ali  mi ovdje ne, kazao je Novak,  dodajući da ministar i podržava ovakve akcije. Što se  tiče pak spomenute izjave  kratko je odgovorio kako se  ‘ne bi se htel mešat’.
Ravnatelj zadarske bolnice Dario Nekić istaknuo je  pak važnost doniranja, zahvaljujući kojem je i izgrađen  Odjel pedijatrije u Zadru.
– Ova donacija je na jedan  način najavila i niz drugih  donacija koje spremamo da  bismo uredili ovu zgradu koja je i sama sagrađena od  donacije SAS-a prije Domovinskog rata. Sada se spremamo urediti ovdje hitni prijem, igraonicu, a kupujemo i  novi ultrazvuk – i to sve iz  donacijskih sredstava. Znamo odlično primiti te donacije, tako da se preporučujemo i u slijedećih 125  godina za još koju donaciju,  kazao je Nekić, napomenuvši ipak kako je “svaka  donacija gesta i simbolično  značenje te se ne mora mjeriti materijalno”.