Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mucho hvala! (FOTOGALERIJA)

11.07.2012. 22:00
Mucho hvala! (FOTOGALERIJA)


Pjevači Evelio Galan i Hose Jill Pineda mamili su publiku na pljesak, predstavljali kolege glazbenike, a Pineda se u jednom trenutku spustio do publike koja ipak nije prihvatila poziv na ples
Oko tisuću ljudi došlo  je u srijedu navečer na Forum  vidjeti i čuti kubanske glazbenike  okupljene pod imenom Live From  Buena Vista – Havana Lounge.
Koncert su otvorili jednom od  svojih najljepših pjesama, Chan  Chan.
U prvih nekoliko pjesama bilo  je problema sa zvukom, a nakon  toga slušali smo repertoar manje  ili više poznatih pjesama koje su  većinom nastale u najpopularnijoj havanskoj četvrti – Buena  Visti.
Osam muzičara u Zadru je nastupilo ispred crkve sv. Donata, a  pred njima bilo je desetak “sjedećih” redova i ostatak publike  koji je stajao na nogama.Službeni dio koncerta završio  je nešto više od sat vremena nakon početka, a publika željna nastavka (ili početka) zabave glazbenike nije morala dugo zvati na  bis. Dapače, neki se nisu ni skinuli s pozornice, nego je svirka  praktički odmah nastavljena.
Bis se sastojao od nekoliko pjesama, s tim da je posljednja, kako  je i bilo za očekivati, bila svima  dobro poznata Guantanamera.Na ovakvim koncertima ona  obično traje preko 10 minuta,  glazbenici su uživljeni i publika  hoće još, no to nije bio slučaj s  koncertom u Zadru. Izvedba je  trajala nešto duže od pet minuta i  to je bilo to.Između Chan Chana i Guantanamere ipak su izostale neke  pjesme koje je upućenija publika  očekivala, kao što su El Carretero  i Hasta Siempre Commandante  koja je posvećena Ernestu Che  Guevari.
Zadarska publika inače je poznata po velikoj dozi inertnosti.  Nije baš “pokretna”, a to se najbolje vidi na ovakvim plesnim  koncertima koji kod nas na kraju  ispadnu sve samo ne plesni. No  ovdje, čini se, nije samo to bio  problem. Glazbenici su se izvedbom jako približili tome da bismo  mogli reći da su “odradili” koncert, a da su se malo više potrudili  sve je moglo puno drukčije izgledati.
Na visini zadatka bila je tek  jedina dama na pozornici, Lazara  Coacha za klavirom, koja je sudjelovala u brojnim turnejama  Buena Vista Social Cluba. Pjevači  Evelio Galan i Hose Jill Pineda  mamili su publiku na pljesak,  predstavljali kolege glazbenike, a  Pineda se u jednom trenutku  spustio do publike koja ipak nije  prihvatila poziv na ples. Na kraju  su joj ipak zahvalili riječima “Gracias Croatia, mucho hvala!”.
Sve u svemu, bilo je onih koji su  u koncertu potpuno uživali, onih  koji su ga odsjedili do kraja, onih  koji su se lagano njihali u dobro  poznatim ritmovima i onih koji su  kući otišli zadovoljni.