Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na ovogodišnjoj šokolijadi rekordnih 69 natjecatelja

11.07.2012. 22:00
Na ovogodišnjoj šokolijadi rekordnih 69 natjecatelja


Šokol je jedinstveni gastroproizvod koji se od davnina ručno proizvodi u Ninu i čitavom ovom kraju. Ovog ljeta je rekordnih 69 natjecatelja, a organizatori vjeruju da će se broj povećavati, što je i konačni cilj ovog projekta
Turistička zajednica  grada Nina u nedjelju 15.  srpnja u 20.30 sati na ljetnoj pozornici ispred srednjovjekovne crkvice sv.  Križa organizira turističku  feštu Šokolijadu.
Radi se o desetoj jubilarnoj manifestaciji degustatorskog, natjecateljskog i  promotivnog karaktera, na  kojoj će se od rekordnog  broja šokolara, njih 69, iz  Nina i okolice te Zadra i  Zagreba, nakon provedene  javne i stručne degustacije  proglasiti najšokolar za  2012. godinu. Prestižnu titulu najuspješnijeg šokolara ovaj će put nastojati  osvojiti šokolari iz Nina:  Tomislav Kera, Marin Dejanović, Slavko Dejanović,  Đurđica Skočić, Šime  Skočić, Tanja Striguljica,  Nevenka Vučković, Anka  Šarlija, Frane Šarlija, Željka Šarlija, Mira Kosović,  Nedjeljko Ivanić, Domagoj  Burela, Vjerica Sjauš, Branko Sjauš, Joško Magaš, Matija Šalov, Nedjeljka Filipović, Šime Vidić, Ivanka  Bačić, Irena Sipina, Josip  Stulić, Ivan Stulić, Miroslav Ljubičić, Ante Kuzmar,  Ante Tonći Šalov, Jurica  Čvrljević, Miro Deša i Romano Marguč, zatim Stanko Orlić iz Grba, Predrag  Matešić i Ante Jurkin iz  Ninskih Stanova, Milka  Bukvić iz Poljica Briga,  Boško Jurlina i Grozdana  Jurlina iz Žerave, Ruža Marijan, Šime Šango, Marija  Kršulja, Ana Matulj, Ivica  Matulj, Ante Mustać, Ivana  Mustać, Vera Šango, Gojko  Šango, Miroslav Šango i  Marijana Šango iz Privlake,  potom Branko Malekin,  Ivan Petrušić, Goran Budija, Stipe Budija, Pavao  Gogić, Goran Budija, Pere  Bertić, Goran Potočki i Ivica Buškulić iz Vira, Ivan  Perković iz Vrsi, Ante Ivanac, Mladen Dušević, Mate  Dušević i Jakov Marelja iz  Ljupča, Bruno Lazanja i  Milan Čolak iz Krneze, Joso  Poljak iz Poličnika, Venci  Grgeč iz Murvice, Marinko  Kolčeg iz Islama Latinskog,  Igor Gulan, Josip Pavlović i  Marica Balaž iz Zadra te  Mladen Jureško iz Mrljana  na otoku Pašmanu.
Sudjelovat će ukupno 15  žena i 54 muškarca, a za  izradu šokola u siječnju im  je TZ Grada Nina podijelio  oko 703 kilograma prvoklasne svinjetine. Pokrovitelji su Grad Nin, Zadarska  županija, Hrvatska turistička zajednica iz Zagreba,  Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatski farmer iz Zagreba. Manifestaciju će popratiti brojne  medijske kuće, među kojima je i Zadarski list, koji  od samih početaka više od  deset godina prati ovo događanje. U 22 sata će se  proglasiti pobjednici, a nastupit će ninski tamburaši  članovi KUD-a “Branimir”  te nekoliko kulturno-umjetničkih društava i dalmatinskih ženskih i muških  klapa Zadarske županije.
Šokol je jedinstveni gastroproizvod koji se od davnina ručno proizvodi u Ninu i čitavom ovom kraju.  Ovog ljeta je rekordnih 69  natjecatelja, a organizatori  vjeruju da će se broj povećavati, što je i konačni cilj  ovog projekta.