Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Općinsko vijeće Povljane donijelo odluku o razrješenju direktora Komunalnog društva

11.07.2012. 22:00
Općinsko vijeće Povljane donijelo odluku o razrješenju direktora Komunalnog društva


– Smatramo da je ovaj događaj od prošlog vikenda zaista previše i da je potrebno razriješiti direktora komunalca dužnosti, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Petar Tičić
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Povljana na otoku Pagu među ostalim razgovaralo se i o nemilom događaju od prošlog vikenda kada se zbog kvara motora hladnjače i nemara komunalnih djelatnika nezadovoljnih neisplatom plaća usmrdio pokojnik u mjesnoj mrtvačnici. Iako se od devet vijećnika jučerašnjoj sjednici odazvalo tek pet, doneseno je rješenje kojim vijeće traži razrješenje direktora Komunalnog društva Mladena Peranića i imenovanje vršitelja dužnosti direktora za kojeg se, kako bi se minimalizirali troškovi, predlaže izabrati između zaposlenika u tom komunalnom poduzeću.
– Smatramo da je ovaj događaj od prošlog vikenda zaista previše i da je potrebno razriješiti direktora komunalca dužnosti što smo većinom glasova jučer na sjednici i izglasali, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Povljane Petar Tičić, napominjući kako se ni na jučerašnjoj sjednici, iako uredno pozvani, nisu pojavili niti načelnik Ivica Pogorilić, a niti njegov zamjenik.
Takva situacija ponavlja se više od godinu i pol dana, a za razliku od prijašnjih sjednica, jučer se nisu pojavila niti četvorica oporbenih vijećnika. To, međutim, nije omelo ostalu petoricu da donesu neke odluke među kojima je i jedna koja se odnosi na ugovor s tvrtkom Therme adriae, a koja se odnosi na gradnju turističko-hotelijerskog naselja u predjelu Bas.
– Donijeli smo odluku o podnošenju pisane prijave DORH-u sa zahtjevom da se procijeni njegova štetnost za ovu malu općinu, kao i neispunjavanje uvjeta iz ugovora, a sve kako bi se isti razvrgnuo – pojasnio je Tičić. Osim prvih dviju stavki Vijeće je jučer razgovaralo i o nesuglasicama između načelnika Općine i općinskih vijećnika zbog čega su oni već više od godinu dana zakinuti za sve informacije koje su im Statutom i zakonom zajamčene.
Po završetku sjednice Vijeća jučer smo pokušali dobiti i drugu stranu priče od načelnika Ivice Pogorilića, no on nam se nije javio na telefon pa stoga preostaje samo čekati njegovu odluku o prijedlozima i odlukama koje je danas donijelo Općinsko vijeće.