Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prodavači i dalje traže paušal

Autor: Irena Jurjević

11.07.2013. 22:00
Prodavači i dalje traže paušal

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



S fiskalnim blagajnama na zadarskoj ribarnici za sada se ne radi, čeka se 1. kolovoz što je zadnji datum prilagodbe prije nego li će na ribarske banke izaći inspekcija i provjeriti regularnost prodavača, doznali smo od tamošnjih prodavača.
– Smatram da se ovaj problem može riješiti i prepustili smo nadređenima u zadarskoj Tržnici da riješe ovaj problem. Ja sam ovdje samo radnik i smatram da su oni malo veći od nas pa i da će taj posao bolje odradit, kazala je prodavačica Jasminka Lončar, dodajući kako su prodavači na ribarnici ogorčeni zbog načina i uvjeta u kojima će morati raditi.
– Pa nigdje u svijetu nema na ribarnici i na tržnici fiskalna blagajna, zašto mora biti kod nas? Rugaju se s nama. Ne radi se o nekakvim plaćanjima, paušal želimo plaćati, ali ovo je igranje igara i to je ružno vidjeti. Previše je više i govoriti o nemogućim uvjetima rada ovdje, kazala je Lončar smatrajući kako bi direktor zadarske Tržnice trebao uložiti veći trud u borbi za bolje uvjetima rada njegovih komitenata.
– Struja je postavljena, no ništa drugo nije poduzeto. Kontakta s direktorom Tržnice nismo imali. Isto tako, ako se stvarno želi doći do Linića to se može. Ako može jedan »mali« čovjek doći do njega onda može i direktor jedne tržnice. A ako se neće boriti, onda neće ni uspjeti, zaključuje Lončar.
Njezin poslodavac nabavio je, kaže, fiskalnu blagajnu, no čeka se zadnji rok za njezino postavljanje.
Pero Pedisić koji na obližnjem mjestu prodaje školjke kaže kako je proces naplate preko fiskalnih blagajni spor.
– Potrebno je oko tridesetak sekundi da izađe račun, kada se zareda nekoliko mušterija čekanje se produljuje i na nekoliko minuta, a rijetko tko će toliko čekati račun. O fleksibilnim cijenama i svim ostalim problemima već smo pričali, i to jednostavno nije u redu. Ruke su mokre, radim sa školjkama cijeli dan i ta kasa neće moći trajati predugo. Nabavio sam je, ali još čekam s njezinim korištenjem, kazuje Pedisić, dodajući kako vlada nema osjećaja za narod.
– Neka se prijavi paušal, ja sam za to. Neka se sve obveze plaćaju. No ovo je neizvedivo. Od 1. kolovoza mi ćemo ako se ne riješi ovaj problem početi raditi s fiskalnim blagajnama, no koliko će to biti izvedivo, vidjet ćemo, zaključio je Pedisić.