Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Na skupštinu NK Zadra došao samo Jere Biloglav

11.07.2016. 22:00
Na skupštinu NK Zadra došao samo Jere Biloglav


Skupština Nogometnog kluba Zadar s.d.d. koja je bila zakazana za jučer nije održana. Kao prvo bilo je uopće teško dobiti potvrdu iz Kluba je li ili nije ta skupština održana s obzirom da na njoj nije bilo niti Josipa Bepa Bajla, predsjednika Skuštine, kao ni Zvonimira Jurića, direktora NK Zadra.
Josip Bepo Bajlo nam se javio iz Njemačke gdje se nalazi kao gost U-19 reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu. Pokušali smo provjeriti i kod Emila Brkića koji je trebao biti na Skupštini u ulozi javnog bilježnika, ali i on nam je mogao potvrditi samo da nije bio prisutan. Fotografija koju nam je priložio fotoreporter zadarskog lista Zvonko Kucelin potvrđuje da se na Stanovima od Skupštinara pojavio samo Jere Biloglav. Naravno, uvijek treba ostaviti mogućnost da se Skupština održala negdje drugdje, iako je vjerojatnot za tako nešto mala i nikakva.
Podsjetimo, pozive za ovu Skupštinu poslao je sada već bivši direktor Sergije Dunatov nekoliko dana prije razrješenja s te dužnosi. A njega je s te dužnosti smijenio Nadzorni odbor kluba 2. lipnja ove godine, te je na njegovo mjesto postavljen Zvonimir Jurić. Nakon toga je na adrese skupštinara, tj. dioničara kluba prije desetak dana stigao poziv za glavnu Skupštinu Nogometnog kluba Zadar s.d.d. U tom pozivu isticala se inicijativa o “pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva radi pokrića gubitka”, te prijedlog za smjenu Jakova Suraća i Mladena Anića kao članove Nadzornog odbora. Novi prijedlog je išao u pravcu da se na njihova mjesta postave Nediljko Bubnjar i Mate Biloglav.
Također valja podsjetiti da je vlasnik većinskog udjela dionica u NK Zadru Grad Zadar kojem je u vlasništvu 41,03 % dionica, a slijedi Reno Sinovčić sa 35,6 %, te kao treći dioničar je tvrtka Vodovod Zadar sa 4,32 %. Ostatak pripada tzv. malim dioničarima koji su većim dijelom bivši igrači NK Zadra.