Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otvorene 56. Glazbene večeri u Sv. Donatu

11.07.2016. 22:00
Otvorene 56. Glazbene večeri u Sv. Donatu


Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta otvorio je sinoć 56. Glazbene večeri u Sv. Donatu koje već tradicionalno započinju na rimskom forumu.
– Ova sjajna međunarodna glazbena manifestacija godinama oduševljava kvalitetom. Tijekom više od pola stoljeća promovirala je Zadar kao grad kulture, glazbe i umjetnosti, a crkvu sv. Donata upisala je na svjetsku kartu najljepših i najakustičnijih glazbenih prostora. Siguran sam da će nam i ovogodišnje izdanje zadarskog kulturnog brenda donijeti mnogo sjajnih koncerata u kojima ćemo zajedno uživati, a posebno me raduje što ćemo po prvi put večeras na otvorenju doživjeti sinergiju filmske i glazbene umjetnosti u izvedbi Zagrebačke filharmonije, rekao je Kalmeta otvarajući jednu od najdugovječnijih tradicija Zadra – međunarodni glazbeni ljetni festival za koji organizatori kažu kako, osim što ljubiteljima klasične glazbe nudi pravi užitak, još i razotkriva najljepše prostore Grada i pretvara ih u inspirativne koncertne pozornice.
– Po 56. put Večeri će stanovnicima Zadra i brojnim posjetiteljima pružiti pregršt koncertnih iskustava koja će zasigurno pamtiti do idućeg ljeta, poručili su organizatori koji su se ove godine odlučili ovu manifestaciju osvježiti spojem dviju grandioznih umjetnosti – filmske i glazbene.
Mnogobrojnoj publici priredili su nesvakidašnji, intrigantan doživljaj projekcije nijemog filma Mališan (The Kid) uz izvođenje glazbe uživo. Riječ je o prvom dugometražnom filmu u kojem kultni komičar Charlie Chaplin potpisuje režiju, produkciju i glazbu te tumači glavnu ulogu, a Zagrebačka filharmonija sinoć je po prvi put zadarskoj publici prezentirala spektakularni filmsko-glazbeni doživljaj.