Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Plenković na Višnjiku dobio podršku zadarskih HDZ-ovaca

11.07.2016. 22:00
Plenković na Višnjiku dobio podršku zadarskih HDZ-ovaca


To nije bilo pitanje, to je bilo više kao zamolba. Napomenula sam kolegi Plenkoviću da se poštuje ženska kvota ili pak, da se mijenja zakon kako ne bismo bili u situaciji da zbog toga plaćamo kazne koje nisu male. Mislim da je u pitanju oko pola milijuna kuna. Zna se da zakonski, na listama treba biti 40 posto žena i zbog toga sam osjetila potrebu da na to skrenem pozornost – rekla je jučer Nevenka Marinović, predsjednica Zajednice žena Katarine Zrinski Zadarske županije i umirovljena saborska zastupnica iz redova HDZ-a.  
Naime, u ponedjeljak navečer u Zadru je boravio jedini kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković koji je na Višnjiku održao sastanak sa svojim zadarskim, stranačkim kolegama. On je, kako saznajemo, iznio svoj program i viziju vođenja stranke za što bi uskoro, 17. srpnja na nunutarstranačkim izborima trebao dobiti i legitimitet. Na Višnjiku je bilo 200-njak zadarskih HDZ-ovaca a Plenković je dobio veliku podršku i visoku ocjenu. Pozitivnom osobom i nadasve, političarem ocijenila ga je i Nevenka Marinović.
 – Kolegu Andreja Plenkovića poznajem još od prije i po mom mišljenju, on spada u onu generaciju odgovornih političara. Naglašavam riječ – odgovoran jer moje dosadašnje, bogato političko iskustvo mi je pokazalo i dokazalo kako je bilo do sada puno onih koji nisu imali tu, vrlo bitnu osobinu. Nastup mu je bio odmjeren, decentan a svaka je riječ bila promišljena i na mjestu i to je ono što cijenim i što je glavna osobina odgovornog političara – zaključila je Nevenka Marinović.