Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

(Kežual) luk i voda

Autor: Mario Padelin

11.08.2009. 22:00


NACIONALNA TRAGEDIJA
S obzirom da je hrvatska državna televizija očigledno već dulje vrijeme privatni servis Nogometnog kluba Dinamo, ugodno ih je svake jeseni gledati kako tuguju nakon što ispadnu iz europskih kupova. Ove ih je godine izbacio neki austrijski klub koji su po svakoj logici trebali dobiti, ali analiza toga već spada u domenu sportskih komentatora. Meni je osobno jako drago gledati ih nakon poraza, i slušati uvijek svježa i zanimljiva opravdanja. Trener Dinama ima pogled kao ministar Primorac koji je osobito jako iskolačio oči, a te su oči bile još veće nakon ovoga poraza. Tronut je i voditelj, koji ima vrlo zanimljivu teoriju o tome tko je kriv za novi poraz. Krivi su, naravno, protivnički igrači pa smo čuli sljedeći biser. Pazi ovo! “Doživjeli smo neugodno iznenađenje, jer su igrači Red Bulla napadali na naš gol.” Zbilja zanimljivo. A što su oni očekivali? Da protivnički igrači zaplaču i zamole dinamovce da ne pucaju na njihov gol. Nakon bisera da je “tim koji prvi postigne pogodak u prednosti nad onim koji ga primi”, ovo je jedna od većih gluposti televizijskih voditelja. Šteta je što Dinamo tako brzo ispada iz Europe, jer smo se mogli još puno puta od srca nasmijati da su se malo dulje zadržali.
VIJESTI IZ NESVIJESTI
Kada ti je dosadno i željan si smijeha, pogledaj vijesti Nove TV. Oni, naime, imaju dodatak u kojem daju informacije kojima se može veseliti izrazito stupidna osoba ili ona koja mora pisati o tv programu. Saznajemo tako da svi ljetuju na moru, a da su među njima i naši celebritiji, što će reći kreature koje nemaju nikakvu karizmu, talent ili neku drugu vrijednost i samim tim spadaju u klasu mediokriteta, a za kakve se može zanimati samo još bezveznija i praznija osoba.
Glavna vijest subotnje večeri bila je izvjesna Dolores Lambaša koja je glumica, što je u ovom slučaju potpuno nevažno, a važno je to da je prekinula s dečkom (pazi ovo – “dečko”, a ima 150 godina) Franom Lasićem koji je zadnji film snimio 1857. godine i bacila se u krilo gospodinu kojega zovu Dikan i koji je sa svojim djevojčicama sa kojima se zabavlja dosadio svakom živom čiji je IQ iznad 50. Prilog je pratila zanimljiva najava “a sada ćete vidjeti pripitu D. Lambašu” koja to, sudeći po prilogu, i nije bila, ili joj je alkohol potreban da podnese druženje s čovjekom koji joj može biti otac, ali to je već tema za sociologe i psihologe.
“POZNATI”
U ovoj napaćenoj zemlji među “poznate” spadaju i razni “di đejevi” tj. ljudi koji puštaju stupidnu, monotonu muziku (to se ni ne može nazvati muzikom), a koji sami sebe nazivaju nekim smiješnim imenima u kojima obavezno moraju biti i neki inicijali. Oni čak idu tako daleko da sebe nazivaju glazbenicima, a vjerojatno misle i da su umjetnici. Iako zvukovi koje ispuštaju više podsjećaju na zvuk probušene automobilske gume, njih se na tv ipak shvaća ozbiljno. Tu su i dva lika koji se zovu Nered i Stoka o kojima samo znam da su reperi, a koji su isto tako svako malo na programu. Možda su oni i dobri i kvalitetni reperi, ali za razliku od Ede Maajke, Elementala, Postolara, ili TBF-a koje nikada ne vidimo na televiziji, ova su dvojica stalno prisutni iako nikada ne repuju, ne pjevaju i ne sviraju, što će reći da se njihove vrijednosti kriju negdje drugdje samo što nitko ne zna gdje.
“IN MAGAZIN” – KEŽUAL LUK ZA IDIOTE
Na programu je i “In Magazin”, emisija koja je uspjela spojiti nemoguće, tj. teme koje nemaju veze jedna s drugom, a niti sa zdravim razumom. Počinju oni tako s temom korištenja radio programa u Domovinskom ratu, a vezano uz jednu malu radiostanicu koju su u to vrijeme gađali haubicama. Odmah zatim možemo gledati zanimljiv prilog o tome gdje ljetuju “poznati” Hrvati, a koji je zgodno postavljen odmah poslije priloga o Domovinskom ratu, tek toliko da oni koji su bili u njemu vide za što su se borili. Sljedeća stvar, usko vezana uz prilog o ljetovanju poznatih hrvatskih zgubidana koji ne znaju što će od para i bijesa, strašna je vijest o nesretnom mladiću koji je pao u ključalu vodu radeći u mesnici jednoga visoko pozicioniranog političara koji ima unosnu proizvodnju mesa u kojoj mladi Hrvati rade za smiješno male novce, ali se zato mogu “okupati” u bazenu s ključalom vodom. Nakon priloga o Hollywoodu kao šlag na torti slušamo neku žensketinu koja nam govori o tome kako treba izgledati modno osviješten muškarac spominjući nekoliko puta pri tome izraz “kežual luk”, izraz od kojega mi se uistinu konačno podigla kosa na glavi, a i krvni tlak. O modnoj osviještenosti i “kežual luku” su sigurno razmišljali oni branitelji s početka emisije i taj nesretni mladić iz spomenute mesnice. Fuj!