Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ne namjeravamo natrag u niži rang

11.08.2011. 22:00
Ne namjeravamo  natrag u niži rang


U Biogradu žele angažirati Kristijana Brkljaču i Ivana Cotu, koji su lani igrali za Zadar


Rukometaši Biograda  prošle su sezone izborili  povijesni klupski uspjeh –  plasman u Prvu ligu. Njena su  vrata otvorili kao najuvjerljivija  momčad Druge HRL – jug, a  ispadanjem Zadra u niži rang  postali su jedini predstavnici  Zadarske županije koji će u  2011./12. sezoni nastupati u  drugom razredu hrvatskog  rukometa. Sada je pred njima  novi i još teži izazov, no iz  kraljevskog grada poručuju da  su spremni ispisati novo lijepo  poglavlje u priči u kojoj su prva  slova utisnuta prije tri godine,  kada su “plavi” još bili članovi  Treće lige.
– Ova je Uprava kluba u samo tri  godine dovela do Prve HRL, no  nećemo se zadovoljiti samo  izborenim plasmanom. Sada  kada smo ušli, ne namjeravamo  se vraćati natrag. Svjesni smo  da će ove godine u prvenstvu  konkurirati još 13 vrlo kvalitetnih  momčadi, ali to nipošto ne  znači da je povratak u niži rang  dio naših planova. Želimo  postati stabilan prvoligaš –  upoznaje nas s ambicijama  Biograda Marin Tomić,  predsjednik kluba.
Prvi je sastav u ponedjeljak  započeo s pripremama za  prvenstvo koje počinje 10.  rujna, kada će se u prvom kolu  Biograđani sastati sa Senjom.  Kako sada stvari stoje, kaže  Tomić, na njihovoj će klupi i  dalje sjediti Tomislav Šarić, a uz  prvog trenera u zapisnicima će  se naći i imena prošlosezonskih  nositelja igre: Ivana Buovca,  Šime Markića, Danijela  Duvnjaka, Lea Zorice, Ivana  Katuše… Za potvrdu rečenih  ambicija Šarićevom će sastavu  trebati još nekoliko pojačanja,  pa su se u Biogradu posljednjih  dana dali u potragu za  alternativama na desnom  vanjskom i na vratima. Ove bi  pozicije trebali popuniti Kristijan  Brkljača i Ivan Cota,  dojučerašnji igrači Zadra.
– U pregovorima smo s  Brkljačom i Cotom. Vjerujem da  neće biti nikakvih zapreka  njihovom prelasku u naše  redove te se nadam da će nam  sljedeće sezone njihove usluge  pomoći da ostvarimo zacrtani  cilj. Njima će se pridružiti još i  Ivan Protega i Ivan Abramović  (stigli iz vodičke Olimpije op.  a.), s kojima bismo trebali  kompletirati prvi sastav – kazao  je Tomić.
Najveći problem s kojim će  Biograd biti suočen ove godine  su financije. Po riječima prvog  čovjeka kluba sastav iz  kraljevskog grada raspolaže tek  polovicom najnižeg proračuna  u ligi.
– Nije tajna da smo u velikim  financijskim problemima. U  ovom trenutku nam je svaka  pomoć dobro došla, zato još  jednom apeliramo da se  pronađe barem dio potrebnih  sredstava – požalio se Tomić,  ali i dodao:
– Bez obzira na nezavidan  položaj, i dalje smo optimisti.  Uložit ćemo maksimalne  napore kako bismo izgurali  sezonu, pa vjerujem da će nam  se takav angažman na kraju i  isplatiti.