Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministar Hajdaš Dončić uživao u otočnoj tradiciji

Autor: Velimir Brkić

11.08.2013. 22:00
Ministar Hajdaš Dončić uživao u otočnoj tradiciji

Foto: Nikola ZOKO



Kako izgledaju život, ali i zabava u jednom od najstarijih dijelova pašmanskog Kraja, Mišulićima, prikazano je na Trgu Mišulića siđi. U organizaciji autohtonih Mišulićanaca, vođenih Marijom Lukačić, na nekoliko je sati trgić dobio novo ruho


 Ujedinivši na jednom mjestu ono najbolje iz zajedničke otočke tradicije u Kraju na otoku Pašmanu održana je već tradicionalna pučka manifestacija Mišulića siđa.
Kako izgledaju život, ali i zabava u jednom od najstarijih dijelova pašmanskog Kraja, Mišulićima, prikazano je na Trgu Mišulića siđi. U organizaciji autohtonih Mišulićanaca, vođenih Marijom Lukačić, na nekoliko je sati kameni trgić, okružen kućama dobio novo ruho.
Kraj je istinski raj na zemlji. Domaće crno vino, besplatna autohtona hrana za sve nazočne (srdele na gradele, hobotnica, dagnje…, ali i domaći kolači), ali i pomalo zaboravljene igre (potezanje konopa, krajska alka u karijoli, šijanje) do suza su nasmijali turiste, koje su u kulturno umjetničkom programu zabavile ženska klapa Zikva s Pašmana, crkveni zbor Sveti Duje iz Kraja te muška klapa Barone iz Šibenika, pet klapskih vokala uz podlogu gitara i defa kao udaraljke.
Ljubitelje rocka rasplesala je mlada rock grupa Guno bend iz Tkona, a program je vodila novinarka i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, autorica više stilskih priručnika Alma savjetuje.
U mnoštvu okupljenih viđen je bio i Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je s obitelji uživao na Mišulića siđi.